• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

05.07.2022

22:07 >> 14:22

132. DAN RATA! Ruski specijalci prešli Dnjepar, Ukrajina raspoređuje rakete u fabrici amonijaka (Foto/Video)

AP/Tanjug

Vesti

132. DAN RATA! Ruski specijalci prešli Dnjepar, Ukrajina raspoređuje rakete u fabrici amonijaka (Foto/Video)

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije ušla je u 132. dan. Ruski PVO sistemi oborili su proteklog dana osam ukrajinskih bespilotnih letelica i presreli 11 raketa „Uragan“. Vazdušno-kosmičke snage uništile su privremene položaje dve ukrajinske brigade u Harkovu, sa oko 200 ukrajinskih vojnika. Na nebu iznad DNR oboren je ukrajinski lovac Su-25

22.06 -  Američki državni sekretar Entoni Blinken ne planira da se sastane sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom na marginama sastanka ministara spoljnih poslova G20, saopštio je portparol Stejt departmenta Ned Prajs

„Ja, naravno, ne bih očekivao nikakve sastanke“, istakao je Prajs.

Istovremeno je dodao da Blinken planira da aktivno učestvuje u ministarskom sastanku G20 na indonezijskom ostrvu Bali, uprkos očekivanom prisustvu ruskih predstavnika.

21.40 - Državni sekretar SAD-a Entoni Blinken ne planira da se sastane sa šefom ruske diplomatije Sergejem Lavrovom tokom foruma G20 u Indoneziji, saopštio je Stejt department.

Foto: AP/Tanjug

21.38 Mizincev: Ukrajina raspoređuje rakete u fabrici amonijaka

Ukrajinske snage su rasporedile artiljeriju i višecevne raketne sisteme na teritoriji Nikolajeva, u kompleksu kompanije specijalizovane za transport amonijaka, izjavio je danas načelnik ruskog Centra za kontrolu odbrane general-pukovnik Mihail Mizince.

"U Nikolajevu, u kompleksu kompanije Ukrimtransamiaka neprijatelj je rasporedio artiljeriju i višecevne raketne sisteme", rekao je Mizincev, prenosi TAS.

Mizincev je podsetio da su jedinice ukrajinske teritorijalne odbrane i teško naoružanje bili raspoređeni u Harkovu u krugu preduzeća Himprom, kao i u Odesi unutar kompleksa kompanije Odesa Port Refrigerator.
On je naglasio da ukrajinske trupe raspoređuju naoružanje i ljudstvo u postrojenju hemijske industrije što stvara uslove za katastrofu kojoj bi bile izložene hiljade civila.

21.19 - Ruska vojska oslobodila je Novolugansk u Donjeckoj Narodnoj Republici, zapadno od Svetlodarska i južno od Bahmuta, potvrdio je savetnik u kancelariji predsednika Ukrajine Aleksej Arestovič.

21.15 - Ruski specijalci prešli Dnjepar!

21.10 - Zelenski: "Ne donosite odluke bez mog znanja"

Zelenski je osudio zahtev Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine da vojnim komisijama registruje kretanje vojnih vojnika u Ukrajini.

Zelenski je zamolio da se ubuduće ne donose slične odluke bez njegovog znanja.

Generalštab je danas saopštio da muškarci regrutnog doba ne mogu samovoljno da napuste svoje mesto stanovanja – prvo moraju da dobiju dozvolu vojne komisije.

Ovo je legalno, ali sa stanovišta zakonodavstva, takva odluka je nepotpuna. Svi vojni vojnici imaju pravo na slobodu kretanja u Ukrajini.

20.35 - Snažna ekplozija u Harkovskoj oblasti

 

 

20.24 - Zelenski se i večeras obratio

 

 

19.34 - Hmeljnička oblast

 

 

19.35 - Snimak granatiranja Donjecka

 

 

19.20 

 

 

19.10 - Ukrajinski mediji prenose da se u Hmeljničkoj oblasti čuju eksplozije

18.40 - Šef Čečenije Ramzan Kadirov savetovao je Vladimiru Zelenskom da beži nakon njegove najave da će se Lisičansk uskoro vratiti pod kontrolu ukrajinskih trupa.

"Zelenski kaže da će zauzeti Lisičansk, a njegova vojska kaže suprotno. Moj savet vam je da bežite! Vi ste dobri u tome", napisao je Kadirov na svom Telegram kanalu.

18.25 - Regioni u Ukrajini u kojima su se oglasile sirene za vazdušnu opasnost

 

 


17.44 - Donjeck: Devojčica poginula u ukrajinskom granatiranju

U današnjem ukrajinskom granatiranju kvarta Vorošilovsk u centru Donjecka poginula je 10-godišnja devojčica, saopštio je gradonačelnik Aleksej Kuzmin.

"Desetogodišnja devojčica je poginula u ukrajinskom granatiranju Vorošilovskog kvarta u Donjecku", objavio je Kuzmin na svom Telegram kanalu, prenopsi TAS.

Granatiranje grada se nastavlja, a u blizini tržnog centra Grin Plaza je izbio požar od artiljerijske paljbe.

17.31 - Belorusija zaplenila deonice strancima u 190 kompanija

Belorusija je danas saopštila da je zaplenila deonice strancima u 190 beloruskih kompanija, uključujući EPAM Sistems i Lukoil Belorusija, kao odgovor na sankcije Zapada za podršku ruskom napadu na Ukrajinu i za kršenje ljudskih prava, preneo je Rojters.

Uredbom objavljenom na zvaničnom zakonodavnom portalu navodi se da su deoničarima iz zemalja koje su "počinile neprijateljske akcije protiv beloruskih pravnih ili fizičkih lica", zabranjeno da raspolažu svojim akcijama.

17.15

 

 

17.13 - Ukrajina okupirala grad Donjeck?

Nepotvrđeni izveštaji sugerišu da su ukrajinske snage ponovo zauzele grad Solodka. Grad se nalazi na pola puta između gradova Donjecka i Volnovaha u istočnom regionu Donjecka.

Delove Donjecke oblasti kontrolišu proruski separatisti od 2014. godine, uz žestoke borbe između separatista i ukrajinskih snaga. Borbe su intenzivirane tokom ruske invazije na Ukrajinu, posebno otkako je Moskva fokusirala svoje napore na region Donbasa (koji se sastoji od Donjecka i Luganska)
16:43
Proruske snage su zaplenile dva strana broda u luci Marijupolj, poručivši da su plovila sada "državno vlasništvo", u prvom potezu ovog tipa usmerenom protiv komercijalnog brodarstva, pokazuju pisma u koje je Rojters imao uvid.

16.26 - DNR o stanovnicima Marijupolja

Stanovnici Marijupolja će dobiti besplatne stanove, saopštilo je Ministarstvo finansija DNR.

16.01 - Džabarov: Rusija se neće povući iz OEBS-a

Rusija je jedan od osnivača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i neće se iz nje povući, poručio je danas prvi zamenik Saveta federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Vladimir Džabarov.

- Ako neko sanja da nas vidi kako napuštamo Parlamentarnu skupššinu OEBS, on ili ona duboko greše - naveo je Džabarov na konferenciji za novinare, a prenosi TAS S.

On je naglasio da je, za razliku od OEBS-a, Savet Evrope, iz kojeg je Rusija ranije ove godine istupila, "postojao već dugo pre našeg dolaska".

Godišnja sednica Parlamentarne skupštine OEBS počela je 2. jula u britanskom gradu Birmingemu i završava se sutra.

Džabarov je ranije rekao da je britanska vlada odbila da izda vize za ulazak u zemlju ruskoj delegaciji.

15.44 - Ukrajinske snage treba potisnuti kako ne bi ugrožavali Donbas i LNR

Ukrajinske snage treba potisnuti do Kijevske oblasti kako njihove rakete više ne bi ugrožavale stanovništvo Donbasa i Luganske Narodne Republike, izjavio je potpukovnik Narodne milicije LNR Andrej Maročko.

- Idemo dalje jer ne možemo da garantujemo bezbednost naših građana ako ne udaljimo ukrajinske trupe od naših granica na dovoljno daleku udaljenost, barem na rastojanje koje ne dozvoljava pogađanje ciljeva - rekao je Maročko za televiziju "Rusija 1".

- To je sada, prema našim podacima, otprilike 300 kilometara, odnosno treba da udaljimo ukrajinske trupe do Kijevske oblasti da bi se reklo da njihove rakete neće sletati na glave naših građana - precizirao je Maročko.

15.35 - Ukrajina optužuje ruske snage za napad na pijacu

Jedna žena je stradala, a najmanje još tri osobe su ranjene u napadu ruskih snaga na pijacu u gradu Slavjansku na istoku Ukrajine, saopštila je danas policija.

Reporter Rojtersa sa lica mesta rekao je da je video žuti dim kako se izdiže iznad prodavnice auto potrepština, a da je plamen zahvatio redove na pijaci u trenutku dok su vatrogasci pokušavali da ugase požar.

Kako navodi britanska agencija, nije jasno koja municija je korišćena u napadu na grad koji se nalazi u regionu Donjecka.

Policija je saopštila da nije jasno koliko je ljudi bilo na pijaci u vreme napada, ali da je pijaca bila na zatvaranju, sa nekim prodavnicama koje su još bile otvorene.

15.11 - Finska i Švedska potpisale protokol o pristupanju NATO

14.58 - Džonson veruje da Ukrajina može da povrati izgubljene teritorije

Britanski premijer Boris DŽonson rekao je ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom tokom današnjeg telefonskog razgovora da veruje da bi ukrajinska vojska mogla da povrati teritoriju koju su osvojile ruske snage, saopštila je portparolka britanskog premijera.

DŽonson je obavestio Zelenskog o najnovijoj britanskoj vojnoj opremi koja će stići narednih dana i nedelja u Ukrajinu, preneo je Rojters.

Kako ističe portparolka premijera Britanije, među opremom je i 10 samohodnih artiljerijskih sistema i lutajuća municija.

14.22 - Šojgu:Uspostavljeni humanitarni koridori u Azovskom i Crnom moru

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu izjavio je danas da je ta zemlja uspostavila dva humanitarna koridora u Crnom i Azovskom moru. "Preduzima se niz mera kako bi se obezbedila bezbednost plovidbe u vodama Crnog i Azovskog mora. Potpuno je eliminisana opasnost od mina u vodama luke Marijupolj", poručio je Šojgu na konferenciji za novinare, prenosi agencija RIA Novosti.

Prethodno je rekao da je Ukrajina već dobila više od 28.000 tona vojne pomoći od zapadnih zemalja. On je na sastanku Ministarstva odbrane rekao da deo stranog oružja koji Zapad isporučuje Ukrajini završava na Bliskom istoku, a deo i na crnom tržištu, preneo je Interfaks.

14.18 - Finska zaplenila ruske teretne vagone

Finska je zaplenila skoro hiljadu teretnih vagona koji pripadaju ruskim kompanijama kao rezultat sankcija Evropske unije, prema podacima finskog državnog železničkog operatera VR i prema navodima iz pisma Ruskih železnica u koje je Rojters imao uvid.

13.42 - Stambene zgrade, crkva oštećeni su prilikom granatiranja

Osam stambenih zgrada, crkva, vodotoranj, trafostanica i električna mreža oštećeni su prilikom granatiranja Gluškovskog rejona Kurske oblasti, saopštio je gubernator Kurske oblaste Roman Starovojt. Prema njegovim rečima, remontne brigade su već počele da rade na obnavljanju vodosnabdevanja i napajanja električnom energijom i da će u toku dana taj posao biti završen.

14.15 - Ruska humanitarna misija dostavila je humanitarnu pomoć za civile u Lisičansku

14.00 - DNR premešta se u pravcu Donjecka

Vojne jedinice Donjecke Narodne Republike koje su pomogle u oslobađanju Luganske Narodne Republike, premeštaju se u pravcu Donjecka, izjavio je lider DNR Denis Pušilin. „LNR je trenutno oslobođena. Mi već možemo da kažemo da će se naš korpus koji je učestvovao u tome, pomažući našoj braći, premestiti u pravcu Donjecka. Takođe, premešta se i drugi Luganski korpus“, objasnio je Pušilin.


On je naglasio da situacija u DNR ostaje složena zbog stalnih napada ukrajinske vojske.
Prethodno je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre saopštilo da su ukrajinske snage danas ispalile na Donjeck više od 100 projektila kalibra koji se primenjuje u NATO.

13.36 - "Ne brini, mi smo Rusi"!

Na društvenim mrežama pojavio se snimak, nastao krajem aprila, zarobljavanja ranjenog britanskog plaćenika Endrjua Hila

12.23 - Posledice granatiranja Donjecka

 

11.39 - Prema informacijama republičkog preduzeća "Voda Donbasa" u borbenim dejstvima bez struje su ostali Severni i Kujbiševski vodovod Donjecka, napisao je gradonačelnik grada Aleksej Kulemzin na svom Telegramu. Takođe, kao posledica granatiranja od strane ukrajinskih snaga bez struje je ostao rudnik Zasjadko u Donjecku, pod zemljom se nalazi 66 rudara, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR. 


Zbog forsiranog granatiranja u Kijevskom, Kujbiševskom i Vorošilovskom okrugu Donjecka bez struje je ostalo oko 28 hiljada korisnika, saopštilo je Ministarstvo uglja i energetike Donjecke Narodne Republike. Kako se navodi u saopštenju, bez napajanja je sedam podstanica i 208 trafo-podstanica.

 

10.49 - Ukrajinska vojska je ispalila je na Kijevski rejon Donjecka po 10 projektila kalibra 155 milimetara u 11, 11.25 i 11.40 časova, saopštilo je Predstavništvo Donjecke Narodne Republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

 

10.39 - Ruska artiljerija gađa položaje Oružanih snaga Ukrajine

 

10.00 - Mesto napada Kijevskog okruga Donjecka 

Ukrajinske snage gađale su železničku stanicu i pijacu.

09.41 - U protekla 24 časa ukrajinske snage ispalile su više od 700 projektila iz višecevnih bacača raketa „Uragan“ i „Grad“, topova kalibra 155, 152 i 122 mm, kao i minobacača kalibra 120 mm, saopštila je Narodna milicija DNR.


Gađana su područja 15 naselja DNR. U granatiranju su ranjena 32 civila, od kojih jedno dete, a četiri civila su poginula. Oštećena su 43 stambena i 20 civilnih objekata. Zajedničkim dejstvima snaga Narodne milicije DNR i Oružanih snaga Rusije uništena su dva višecevna bacača raketa „Uragan“, tri „Grada“, pet kamiona i više od 60 pripadnika ukrajinskih snaga. Uništena su i tri vatrena položaja u oblastima Avdejevka, Neveljsko i Želano.

 

09.31 - Od 5. jula počinje da radi nova vlada Hersonske oblasti - saopštila je regionalna vojno-civilna administracija na svom Telegramu i dodala da će se Hersonska oblast rukovoditi ruskim modelom.

09.28 - Belorusija zamrzava akcije stranaca u 190 kompanija

Belorusija je saopštila danas da zamrzava akcije stranaca u 190 beloruskih kompanija, uključujući i u softverskoj firmi EPAM Sistems i Lukoilu Belorusija, kao odgovor na sankcije Zapada uvedene toj zemlji zbog, kako navodi Rojters, njene podrške invaziji Rusije na Ukrajinu i kršenja ljudskih prava.

U dekretu objavljenom na zvaničnom portalu zakonodavne vlasti kaže se da je akcionarima iz zemalja koje "počine neprijateljske radnje protiv beloruskih pravnih i/ili fizičkih lica zabranjeno da raspolažu svojim akcijama".

 

09.07 - Ukrajinske snage ponovo su granatirale Kijevsku oblast Donjecka, ispalivši 10 granata NATO kalibra 155 milimetara, saopštilo je predstavništvo DNR u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre.

09.04 - Izveštaj... Izveštaj iz oblasti Avdiivka

Savezničke snage zauzele visinu i nalaze se kilometar od položaja Oružanih snaga Ukrajine
 

08.54 - Tras: Britanija obnavlja Ukrajinu ruskim novcem

Ovogodišnja konferencija o obnovi Ukrajine otvara se danas u Luganu, u Švajcarskoj. Britanija planira da zauzme mesto u nadzornom odboru sledeće godine i da koordiniše napore između Kijeva i drugih zemalja na obnovi zemlje, te očekuje da će biti uspostavljena kancelarija u Londonu.

08.28 - Ukrajinske snage ponovo gađaju...

Ukrajinske snage ispalile su raketu iz taktičkog raketnog kompleksa „Točka U“ na Stahanov u LNR, saopštilo je predstavništvo republike u Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju prekida vatre. Vojska Ukrajine gađala je tri oblasti Donjecka projektilima kalibra koje koristi NATO. Za 35 minuta ispaljeno je 15 projektila kalibra 155 milimetara, kao i četiri mine kalibra 120 milimetara.

08.27 - Japan proširio sankcije protiv Rusije i Belorusije


Japan je uveo zabranu izvoza za 90 organizacija iz Rusije i Belorusije zbog situacije u Ukrajini, navodi se u biltenu japanskog Ministarstva spoljnih poslova, Ministarstva ekonomije i Ministarstva finansija. Novi sankcioni spisak uključuje 57 fizičkih lica i šest organizacija iz Rusije, a među njima su, između ostalih, šef vojno-civilne administracije Hersonske oblasti Vladimir Saljdo i njegov zamenik, vice-premijer Dmitrij Grigorenko, porodica vlasnika „Severstalja“, violočelista Sergej Roldugin i njegova supruga, kompanija „Almaz-Antej“, fabrika za proizvodnju aviona „Iljušin“ i drugi.

 

08.23 - Ukrajinske snage ponovo su gađale Kursku oblast Rusije, napisao je na Telegramu gubernator te oblasti Roman Starovojt. "Jutro je počelo artiljerijskom paljbom na pogranične punktove u Gluškovskom rejonu. Na udaru je bilo i selo Markovo, kao i Tjotkino. Pucaju i dalje", naveo je on.
 

 

 

 

08.20 - Lavrov: Blokiraju medije koji objektivno govore o situaciji u Ukrajini


Zapad čini sve kako bi blokirao rad medija koji objektivno govore o onome šta se dešava u Ukrajini, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov tokom posete Ulan Batoru.
On je napomenuo da je detaljno obavestio mongolske partnere o napretku ruske specijalne vojne operacije protiv Kijeva.

Foto: AP/Tanjug

Sergej Lavrov


"Zainteresovani smo da činjenice o tome kako su se predstavnici kijevskog režima ponašali i ponašaju u Ukrajini budu dostupne celokupnoj svetskoj zajednici. Nažalost, Zapad čini sve kako bi blokirao rad medija koji daju objektivne informacije o onome šta se dešava“, rekao je Lavrov na konferenciji za novinare posle sastanka sa ministrom spoljnih poslova Mongolije Batmunh Batcecegom.

 

07.40 - Ukrajina: Ruske snage napadaju u pravcu Bahmuta

Generalštab Oružanih snaga Ukrajine saopštio je jutros da ruske snage granatiraju ukrajinske položaje duž cele linije fronta, a da u pravcu Bahmuta, u Donjeckoj oblasti, napadaju naselja Novoluganskoje i Spornoje. U pravcu Harkova ruske snage koncentrišu napore na držanje zauzetih linija i sprečavanje napredovanja ukrajinskih trupa, prenosi Interfaks Ukrajina.

U pravcu Slavjanska i Kramatorska ruske snage su granatirale pojedina naselja, dodaje ukrajinski generalštab.

07.17 - Pikap vojske Ukrajine uništen iz zasede

07.05 - Ukrajina: Bacili smo zastavu na Zmijsko ostrvo, jos nije podignuta

Portparol operativne komande Jug ukrajinske vojske Natalija Gumenjuk izjavila je da je zastava Ukrajine bačena na Zmijsko ostrvo iz helikoptera, ali da još nije podignuta. Ona je za CNN rekla da će se sačekati dolazak ukrajinskih trupa na ostrvo koje su ruske trupe napustile prošle sedmice, a da će zastava zatim biti podignuta.

 

Foto: AP/Tanjug

 

07.02 - Patrušev: Ciljevi specijalne operacije biće ostvareni

Ciljevi ruske specijalne operacije biće ostvareni uprkos činjenici da SAD i druge zapadne zemlje pružaju vojnu pomoć Ukrajini, izjavio je danas sekretar Saveta za bezbednost Rusije Nikolaj Patrušev.

On je na sastanku o pitanjima nacionalne bezbednosti u Habarovsku rekao da su ciljevi specijalne operacije da se obezbedi zaštita ljudi od, kako je naveo, genocida ukrajinskog neonacističkog režima i demilitarizacija i denacifikacija teritorije Ukrajine, odnosno njen neutralan status, što je navedeno u ukrajinskom ustavu, prenosi RIA Novosti.

Patrušev je ponovio da je Rusija morala da pokrene specijalnu vojnu operaciju zbog toga što su širenje neonacizma u Ukrajini, biološke laboratorije uključene u vojno-biološki program SAD na njenoj teritoriji, kao i planovi koje su iznele vlasti u Kijevu za stvaranje nuklearnog oružja i pridruživanje NATO-u stvarali značajne pretnje za bezbednost ne samo Rusije, već i celog sveta.

 

07.00 - 04.07.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kostas

pre 1 godinu

iznenadnim napadom 15km od bahmuta, ukrajinci zarobili 8 ispravnih ruskih tenkova t-80, posade pobegle kada im se na odmoristu gde su dobijali hranu iz kuhinje iznenada pjavila 2 ukrajinska tenka i gomila pesadije izlazeci iz sume

Erdogan

pre 1 godinu

Napad i pokusaj zazimanja Vuglegirske termoelektrane od strane mehanizovanog ruskog bataljona zavrsio se katastrofom danas, od 20 tenkova vratio se samo jedan a od oklopnih vozila BTR i BMP ostalo je samo 7. Vecina bataljona je doslovno unistena, poginulo je vise od 500 ruskih vojnika kao i zamenik komandanta bataljona potpukovnik Novikov. Iz Lisicanska jos u subotu, ukrajinci su uspeli da povuku svu tesku tehniku i art. orudja (27 tenkova, 40 oklopnih vozila, 50-tak kamiona i 51 orudje kalibra veceg od 100mm) , tako da su rusi i LNR zauzeli prazan grad...

131. DAN RATA! RUSI NA 10 KILOMETARA OD SLAVJANSKA, OBOREN UKRAJINSKI SU-25 U ZAPOROŠKOJ OBLASTI, Kijev uporno granatira Donjeck... (Foto/Video)
Planeta

131. DAN RATA! RUSI NA 10 KILOMETARA OD SLAVJANSKA, OBOREN UKRAJINSKI SU-25 U ZAPOROŠKOJ OBLASTI, Kijev uporno granatira Donjeck... (Foto/Video)

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini ušla je u 131. dan. Ruska armija u sadejstvu sa jedinicama DNR i LNR oslobodila je Lisičansk, iako je Kijev najpre tu vest demantovao, a kasnije potvrdio, kada se predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski obratio. On je naveo da se ukrajinske snage ipak jesu povukle iz Lisičanska, ali samo kako bi sačekale pravi momenat kada će ponovo povratiti ovu teritoriju. Rusi sada napreduju u pravcu Kramatorska, i prema izveštaju ukrajinskog Generalštaba njihove jedinice su već prešle reku Severski Donjec i preuzele kontrolu nad Zolotarevkom

04.07.2022

22:39

sledeća vest

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!
Fudbal

Sve gori i gori! Nemci opleli po Holandu!

Već izvesno vreme se fudbaler Mančester sitija Erling Holand (23) kroz medije provlači u lošem kontekstu, a uzrok je najverovatnije očigledan pad forme norveškog napadača.

18.03.2024

22:31

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59