• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

05.07.2022

13:19

RUSIJA ĆE BITI BEZBEDNA! Peskov otkrio da imaju plan ako dođe do ŠIRENJA NATO!

Vesti

RUSIJA ĆE BITI BEZBEDNA! Peskov otkrio da imaju plan ako dođe do ŠIRENJA NATO!

Podeli vest

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da Ministarstvo odbrane Rusije ima planove za bezbednost zemlje imajući u vidu početak procesa pridruživanja Finske i Švedske u NATO

Peskov je odgovarao na pitanje novinara da li Kremlj razmatra opciju postavljanja NATO baze u blizini ruske granice i kakav bi bio odgovor Moskve.

- Tim opcijama ne bavi se Kremlj, nego Ministarstvo odbrane. Već smo govorili da oni imaju odgovarajuće planove i da se radi na osiguranju naše bezbednosti - rekao je Peskov novinarima.

On je podsetio da je ruski predsednik Vladimir Putin već komentarisao pridruženje Finske i Švedske Alijansi.

Prethodno je generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio da je počeo proces ratifikacije pristupanja Švedske i Finske Alijansi.

Ranije su Finska i Švedska zbog događaja u Ukrajini 18. maja predale generalnom sekretaru NATO-a zahtev za ulazak u Alijansu.

Nakon što je Turska saopštila da je povukla svoje primedbe da Švedska i Finska budu deo NATO-a, generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg je u toku samita Severnoatlantskog saveza u Madridu objavio da su njegovi lideri odlučili da pozovu ove zemlje u Alijansu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija