• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.07.2022

08:32

BRITANSKO MINISTARSTVO ODBRANE PROCENILO: Bitka za Slavjansk sledeće ključno poprište u borbi za Donbas!

unch.edu.pe

Vesti

BRITANSKO MINISTARSTVO ODBRANE PROCENILO: Bitka za Slavjansk sledeće ključno poprište u borbi za Donbas!

Podeli vest

Britansko ministarstvo odbrane procenjuje da će Slavjansk biti ključno za Donbas

Bitka za Slavjansk će verovatno biti sledeće ključno ratno poprište u borbi za Donbas, pošto su se ruske snage približile na 16 kilometara od ovog grada, saopštilo je Ministarstvo odbrane Velike Britanije, prenosi Gardijan.

Ruske snage se sada verovatno nalaze oko 16 km severno od Slavjanska, navodi se u najnovijem izveštaju britanske obaveštajne službe.

Postoji realna mogućnost da će bitka za Slavjansk biti sledeća ključna tačka u borbi za Donbas, dok Rusija nastavlja da konsoliduje svoju kontrolu nad Lisičanskom i Luganskom, dodaje se u izveštaju.

Na severu, Moskva je usmerila većinu preostalih raspoloživih jedinica iz istočne i zapadne grupe snaga na nastavak ofanzive u pravcu Izjuma, gde su tokom prošle nedelje, ruske snage najverovatnije napredovale do još pet kilometara suočene sa izuzetno odlučnim ukrajinskim otporom, navodi se u saopštenju britanskog ministarstva, prenosi Gardijan.

Najmanje dve osobe su poginule, a sedam je povređeno kada su ruske snage granatirale Slavjansk u regionu Donjecka, saopštio je u utorak načelnik ukrajinske donjecke regionalne vojne administracije Pavlo Kirilenko, preneo je CNN.

- Rusi ponovo namerno napadaju mesta na kojima su okupljaju civili. Ovo je čisti terorizam - napisao je Kirilenko u Telegramu, uz poziv stanovništvu da se evakuiše.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Posmatrac

pre 1 godinu

Pa ima li neko naselje da ga Britanci ne proglasise za kljucno za tok rata? Izgleda da je svako selo vrlo vazno i takticki i strategiski. Nemaju pojma!

KIJEV ODLOŽIO IZBACIVANJE RUSA, KONTRAOFANZIVA NAJAVLJENA ZA JULI BIĆE U AVGUSTU! Rusi uredno gaze, Harkov već vide sa osvojenih pozicija!
Planeta

KIJEV ODLOŽIO IZBACIVANJE RUSA, KONTRAOFANZIVA NAJAVLJENA ZA JULI BIĆE U AVGUSTU! Rusi uredno gaze, Harkov već vide sa osvojenih pozicija!

Puna opsada Slavjanska i Kramatorska počinje čim padne Seversk, za koji su borbe u toku. Moguće je da će istovremeno početi borbe za Avdejevku (samo je 10 km od Donjecka) koju savezničke snage zaobilaze sa severa i jugozapada. Drugi korpus armije Luganske Republike od danas će ratovati na strani Donjecke Republike čija teritorija još nije sasvim oslobođen

06.07.2022

07:00

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija