• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

06.07.2022

12:18

AMERIČKI RAKETNI BACAČI PRETVORENI U DIM! Ruske snage raznele HIMARS-e i dva skladišta municije za njih!

Vesti

AMERIČKI RAKETNI BACAČI PRETVORENI U DIM! Ruske snage raznele HIMARS-e i dva skladišta municije za njih!

Podeli vest

Na teritoriji Donjecke Narodne Republike visokoprecizinim raketama uništena su dva lansera američkih višecevnih raketnih sistema „Himars“ i dva skladišta municije za njih, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov

U saopštenju se dodaje da je ruska avijacija likvidirala u Harkovu do sto ukrajinskih neonacista udarom privremenog punkta dislokacije.

Osim toga, Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja, u kome se nalazilo više od sto protivtenkovskih raketnih sistema strane proizvodnje i 1,5 hiljada raketa različitog kalibra.

Ruski lovac Su-35 je u jednom vazdušnom boju oborio dva helikoptera Mi-24 i jedan avion Su-25 ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva u Nikolajevskoj oblasti, istakao je portparol Ministarstva.

Uništeno je šest komandnih mesta, šest skladišta naoružanja i municije, ljudstva i vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u 27 okruga, vod višecevnog bacača raketa „Uragan“ i tri voda artiljerije u DNR i jedan vod sistema "Grad“ u Nikolajevskoj oblasti.

Visokopreciznim oružjem uništena je radarska stanica za navođenje sistema PVO S-300 i privremeni položaj stranih plaćenika u Nikolajevskoj oblasti.

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane tokom proteklog dana oborili su ukrajinski helikopter Mi-8 i 11 dronova u Nikolajevskoj, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti, kao i iznad LNR.

Osim toga, ruska PVO je presrela devet ukrajinskih balističkih raketa „Točka U“ u DNR, LNR i Hersonskoj oblasti, kao i osam raketa iz višecevnih bacača raketa u LNR, Harkovskoj i Hersonskoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 232 aviona, 137 helikoptera, 1.462 bespilotne letelice, 353 protivvazdušna raketna sistema, 3.915 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 720 borbenih vozila za lansirne raketne sisteme, 3.096 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.043 jedinice specijalnih vojnih vozila, zaključuje se u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Getsbi

pre 1 godinu

Ukraina će u narednih 100 godina da otplaćuje dugove za oružje. Rusi im sve pronađu i unište.

Istina

pre 1 godinu

Ne može Zapad da dopremi u Ukrajinu teškog naoružanja koliko Ruska vojska može da uništi te skalamerije! Žao mi je poštenog naroda u Ukrajini jer je žrtva ludaka u svojoj zemlji i ludaka tzv. "Zapada". Neminovno je da će Rusija ponovo da pobedi fašizam i pride i satanizam. To je tako vidno zapisano na nebu, samo treba pogledati gore i pročitati!

Brkoni

pre 1 godinu

Vise nije Pinokio najveci kazov, sad je konasenko... ? ?

sledeća vest

Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura! Uživo
Izbori 2024

Ponovo cirkus u Skupštini Srbije, opozicija pokušala da nasrne na Stojana Radenovića, reagovalo obezbeđenje! Ekstremno nevaspitanje i nekultura!

U Skupštini Srbije danas se nastavlja rasprava o izboru predsednika parlamenta. Poslanici Skupštine Srbije raspravljali su u ponedeljak o predlogu, koji je obrazlagao šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov, da predsednik Skupštine Srbije bude potpredsednica SNS Ana Brnabić. Taj predlog podržale su Srpska napredna stranka, Socijalistička partija Srbije, Savez vojvođanskih Mađara, Jedinstvena Srbija, Pokret ujedinjenih penzionera Srbije, dok su se protiv izjasnile Srbija protiv nasilja, Nova Demokratska stranka Srbije, Mi glas iz naroda dr Branislav Nestorović i Mi glas iz naroda.

19.03.2024

09:59

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija