• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

08.07.2022

09:16

NISAM GA NI ZVAO DA SE FOTOGRAFIŠEMO! Lavrov na sastanku G20 reagovao na Blinkenov bezobrazluk!

Tanjug/AP

Vesti

NISAM GA NI ZVAO DA SE FOTOGRAFIŠEMO! Lavrov na sastanku G20 reagovao na Blinkenov bezobrazluk!

Podeli vest

Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov izjavio je, povodom odbijanja američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da učestvuje u zajedničkom fotografisanju šefova diplomatije G20 zbog prisustva ruske strane, da on i nije zvao Blinkena da se fotografiše s njim

Sastanak ministara inostranih poslova G20 održava se u petak na indonezijskom ostrvu Bali. Delegati u petak nisu učestvovali u ceremoniji fotografisanja učesnika sastanka G20 zbog, kako navode mediji, stava američkog državnog sekretara koji je odbio da učestvuje u tome zbog prisustva Lavrova.

- Što se tiče izjava o sastancima sa mnom, izjava da se sa mnom neće fotografisati – nikoga nisam ni pozivao da se fotografišemo. I uopšte nikoga nigde nisam pozivao. Mene je pozvala Indonezija - rekao je Lavrov.

Na Baliju je u sredu održana pozdravna večera za delegate. Prema navodima agencije Kjodo, šefovi diplomatije zemalja "Velike sedmorke“ su odlučili d ne prisustvuju večeri u znak protesta što je na nju pozvan Sergej Lavrov.

Komentarišući mogućnost da na marginama samita razgovara s američkim kolegom Lavrov je istakao da Rusija ni za kim neće trčati nudeći sastanke.

- Nismo mi prekinuli sve kontakte sa SAD. I mi ni za kim ne trčimo, nudeći sastanke - rekao je Lavrov novinarima.

Šef ruske diplomatije je dodao da su zemlje Zapada na zasedanju ministara inostranih poslova G20, umesto da razgovaraju o problemima u ekonomiji, gubile vreme na pomahnitalu kritiku Rusije.

- Tokom diskusije zapadni partneri su izbegavali da se pridržavaju mandata 'Grupe 20' i da se bave pitanjima svetske ekonomije, pronalaženjem sporazuma kojima bi se u okvirima Ujedinjenih nacija postigla rešenja za stabilan razvoj i praktično su se odmah, kako bi uzeli reč, bacali na pomahnitalu kritiku Rusije u vezi sa situacijom u Ukrajini - rekao je Lavrov.

Ruski ministar se na marginama sastanka u četvrtak sastao sa šefovima diplomatije Kine i Turske, a danas će razgovarati s kolegama iz Indije, Indonezije, Argentine i Brazila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija