• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

08.07.2022

11:38

HTEO DA IZOLUJE RUSIJU, NJEGA IZOLOVALA SOPSTVENA PARTIJA! Lavrov o Džonsonu: Držao se za vlast radi sopstvene karijere!

Tanjug/AP

Vesti

HTEO DA IZOLUJE RUSIJU, NJEGA IZOLOVALA SOPSTVENA PARTIJA! Lavrov o Džonsonu: Držao se za vlast radi sopstvene karijere!

Podeli vest

Odlazeći premijer Velike Britanije Boris Džonson govorio je o izolaciji Rusije, ali ga je upravo izolovala sopstvena partija, izjavio je ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov

Ruski ministar je okarakterisao Džonsona kao čoveka koji se svim svojim postupcima na mestu premijera pokazao kao čovek koji se, pre svega, drži za vlast radi sopstvene političke karijere.

Kako je istakao, aktivnost Velike Britanije je naglo porasla nakon što je Džonson povukao zemlju iz Evropske unije i ona se našla na periferiji evropske politike.

Lavrov je ocenio da je Engleska poslednjih meseci "veoma aktivno pokušavala da stvori novi savez sa Poljskom, baltičkim zemljama i Ukrajinom kako bi imala englesko uporište na kontinentu i promovisala svoju politiku". Ta politika, smatra ruski ministar, sigurno ne bi uvek uzimala u obzir interese Evropske unije u celini.

Prema rečima ministra, "London je propagirao agresivnu politiku prema Rusiji, koristeći kao izgovor događaje u Ukrajini, na svaki način prikrivajući kijevski režim, koji je otvoreno mizantropski, a umnogome i neonacistički, a koji je formiran pod uticajem zapadnih pokrovitelja".

Premijer Velike Britanije Boris Džonson obratio se juče javnosti i objavio da podnosi ostavku na funkciju premijera i lidera konzervativaca.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija