• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune

08.07.2022

14:58

NEMCI SE GRABE OKO PEĆI NA DRVA! Cena struje vrtoglavo raste, prave se redovi za alternativne izvore za grejanje!

printscreen

Vesti

NEMCI SE GRABE OKO PEĆI NA DRVA! Cena struje vrtoglavo raste, prave se redovi za alternativne izvore za grejanje!

Podeli vest

Prema tvrdnjama Centralnog udruženja za sanitarije, grejanje i klimatizaciju (ZVSHK), u Nemačkoj se masovno naručuje ugradnja kamina i peći na drva

Nemci se boje moguće nestašice gasa, a struja je sve skuplja pa se traže alternativni izvori grejanja, prenosi Poslovni dnevnik.

Potražnja je naglo porasla zbog vrtoglavih cena električne energije, isporuke kasne širom Evrope zbog poremećaja u lancima snabdevanja, a sa nestašicom sirovina koja je usledila, pitanje je koliko Nemačka uopšte može da snabdeva kupce.

U Nemačkoj postoji 2.000 kompanija za proizvodnju peći. Interesovanje za ugalj, ogrev i pećima je sve veće, a ispred prodavnica kamina i peći na drva se stvaraju redovi. Tako bar tvrdi ZVHSK, prenosi tportal, dodajući da se na kamin može čekati od sedam meseci do godinu dana. Zbog toga pojedini kupci sigurno neće dobiti svoju peć ili kamin do početka grejne sezone, čak ni tokom zimskih meseci.

Nemci su ranije, još pre rata u Ukrajini, počeli da prave zalihe uglja i drva kada je poskupeo gas, plašeći se da energenata uopšte neće biti. Drva za ogrev skladište i oni koji se inače greju na struju, ‘za svaki slučaj’.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Gledajmo svoja posla, dizel 218, pelet 350-400 evra, drva 11000, uskoro struja i gas idu gore. A plate nekoliko puta manje nego u Nemackoj.

Svetko Janjetović

pre 1 godinu

Hahahahahahaha....eeee, pa dragi njemčići, tri puta ste nas bombardovali u jednom vijeku, i hoćete udoban i lagodan život...ne zaslužujete vi to....ali ipak vam želimop dobro, ima kod nas kupiti smederevac, greje kao lud, nije skup, dođite, kupite i vozite kući, da vas naše oči više ne gledaju.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija