• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: SD/Mediji

10.07.2022

22:56

BOŽE, ŠTA JE NJEMU U GLAVI! RUSIJU TREBA RASPARČATI, POPULACIJU JOJ SMANJITI NA 50 MILIONA! Zastrašujuća izjava bivšeg šefa Poljske!

Vesti

BOŽE, ŠTA JE NJEMU U GLAVI! RUSIJU TREBA RASPARČATI, POPULACIJU JOJ SMANJITI NA 50 MILIONA! Zastrašujuća izjava bivšeg šefa Poljske!

Podeli vest

Populaciju Rusije trebalo bi smanjiti na 50 miliona, smatra bivši poljski predsednik Leh Valensa. On takođe smatra da Rusiju treba "rasparčati" i "podići ustanak" 60 naroda "kako bi se obezbedila bezbednost u svetu"

Prema njegovom mišljenju, potrebno je "forsirati promenu političkog sistema" u Rusiji i "organizovati ustanak naroda", piše francuski list "Figaro".

On takođe smatra da Rusiju treba "rasparčati" i "podići ustanak" 60 naroda "kako bi se obezbedila bezbednost u svetu".

- Ili promeniti politički poredak Rusije ili vratiti njeno stanovništvo na manje od 50 miliona stanovnika - istakao je Valensa.

Međutim, kako je rekao Valensa, SAD i Evropa "imaju pravo na to", jer svoje ambicije ostvaruju na "demokratski" način.

Poljski političari često daju agresivne antiruske izjave. Tako je bivši zamenik ministra odbrane Poljske Romuald Šeremetjev izjavio da postoji potreba za "demilitarizacijom" Kalinjingradske oblasti, a premijer Mateuš Moravjecki želeo je da "pobedi i likvidira" ideologiju "ruskog sveta".

Kako su izjavili u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, Varšava se bavi rušenjem odnosa sa Moskvom.

Prema rečima zamenika predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva, Poljska već deset godina vodi proameričku, rusofobičnu politiku.

Takva politika nije ništa drugo do politička imbecilnost, konstatovao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta naglašavao da zapadnim zemljama Rusija nije potrebna, zbog čega su podržavale i podržavaju "petu kolonu", separatizam, terorizam i razne destruktivne sile u njoj.

Istovremeno, on je skrenuo pažnju na to da se postupci neprijateljskih država koje pokušavaju da poseju razdor i pometnju u ruskom društvu mogu minimizirati.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
kiza

pre 1 godinu

Vodi racuna sta pricas. Mogao bi I ti I tvoji Poljaci dobiti po pi. ki izgleda ce ovo potrajati jer rat protiv nacizma ocigledno nije zavrsen.

S etlana

pre 1 godinu

Poljsku treba podeliti izmedju Rusije i Nemacke,kao sto je bilo tokom istorije .

dera

pre 1 godinu

Jeli valensa , a kako bi bilo da ti i tebi slični kažete da bi naj bolje bilo da vekovni osvajači i otimači tudje imovine , teritorije ,............................... pa i samih ljudi (robovi) prekinu sa tom praksom i ograniče se na rad unutar svojih država , jer kao što vidiš nije uvek isplativo biti razbojnik , dodje jednog dana božija pravda te djavo dobije nogom u tur . I još nešto onako lično , pametniji si kada ćutiš !

Baća

pre 1 godinu

Rusi imaju jedan lep izraz za ovakve tipove poput Valense. Durak.

ratko

pre 1 godinu

koji su se sad konacno Hitleri javili sve misevi izasli iz rupa ,samo sto sad nece biti vise rupa da se posakrivate nacisti jedni

Vladimir Putniković

pre 1 godinu

Leha Valensija treba "rasparčati" i "podići ustanak" 60 naroda "kako bi se obezbedila bezbednost u svetu

Vla

pre 1 godinu

Ovaj bravar ili brodomonter, koga je Vatikan postavuo na nesto predsednika kako bi rusili socijalizam, je isto zlo kao i glumac U ukraini, imaju istog finansijera, moraju da laju Kada i kako gazda kaze, pa nije ni cudo Sto laju na ovakav nacin, ne razmislja da ce nestati poljaka pre nego rusa, najgora su nacija posle engleza

Pera

pre 1 godinu

Državni udar u poljskoj svojevremeno je režiran kao i u ukraini gde je doveden jevrein da komanduje fašistima kao valensija kobajagi radnik da bi varalica narod romantično pričom! Sve su organizovali zapadni vladari iz senke na čijem vrhu su jevrei pre svih rotšildovi kohovi kisindžer soros tito2 zakenberg gejts...! Valensija je ovim komentarom samo otkrio namere jevreja čiji glavni cilj je bogaćenje i preuzimanje ogromnih bogatstava sibira tako što bi rasparčali Rusiju!

Marcco

pre 1 godinu

Poljaci samo prenose šta je cilj zapada, slučajno ili namerno. Sve je to odavno pomenuto, tu i tamo, zadnjih 20 godina.

zora

pre 1 godinu

Zasto ne uradite to? Napadnite Rusiju, rasparcajte drzavu i stanovnistvo. VI, BEZ MESANJA NATO mrzitelji Rusije.

bane

pre 1 godinu

'oće od jake hrane i brlje vodke čoveku mozak da pobrljavi. Braćo Poljaci, pokazali ste svoje pravo lice. A u vreme zavođenja vanrednog stanja smo bili na vašoj strani. Ali strane se menjaju, zavisi od trenutne prilike. Sad je red malo hlađenja, a onda kreće razum da funkcioniše.

Fikus

pre 1 godinu

A šta bi pa drugo neobrazovani plaćenik zapada i mogao da kaže osim ovakve imbecilne gluposti? Siguran sam da se i u sedištu NATO do suza smeju ovakvoj "pameti"

Beli

pre 1 godinu

Zar ovo nije javni poziv na zlocin zvani genocid?

Selekom

pre 1 godinu

Samo sam čekao kada će se prvi plaćeni "plišani revolucionar"javiti.

DobricLaza

pre 1 godinu

Poljacima je takođe potrebna HITNA... - denacifikacija...Po Istom metodu - kao i u Ukrajini...Nema druge...! Sa fašistima ( zagovornicima GENOCIDA...!) izgleda ne može drugačije...!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17