• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

11.07.2022

15:19

POLJSKA HUŠKA SAD I EVROPU, "USTANAK 60 NARODA U RUSIJI"! Medvedev besni na Varšavu, nije vam malo 10 godina proameričke, rusofobne politike

Vesti

POLJSKA HUŠKA SAD I EVROPU, "USTANAK 60 NARODA U RUSIJI"! Medvedev besni na Varšavu, nije vam malo 10 godina proameričke, rusofobne politike

Podeli vest

Populaciju Rusije trebalo bi smanjiti na 50 miliona, smatra bivši poljski predsednik Leh Valensa

Prema njegovom mišljenju, potrebno je „forsirati promenu političkog sistema“ u Rusiji i „organizovati ustanak naroda“, piše francuski list „Figaro“. On takođe smatra da Rusiju treba „rasparčati“ i „podići ustanak“ 60 naroda „kako bi se obezbedila bezbednost u svetu“.

- Ili promeniti politički poredak Rusije ili vratiti njeno stanovništvo na manje od 50 miliona stanovnika - istakao je Valensa.

Bivši poljski predsednik takođe je priznao da je Zapad zainteresovan da proširi svoju sferu uticaja uz pomoć takvih instrumenata kao što su NATO i Evropska unija. Međutim, kako je rekao Valensa, SAD i Evropa „imaju pravo na to“, jer svoje ambicije ostvaruju na „demokratski“ način.

Poljski političari često daju antiruske izjave. Tako je bivši zamenik ministra odbrane Poljske Romuald Šeremetjev izjavio da postoji potreba za „demilitarizacijom“ Kalinjingradske oblasti, a premijer Mateuš Moravjecki želeo je da „pobedi i likvidira“ ideologiju „ruskog sveta“.

Kako su izjavili u ruskom Ministarstvu spoljnih poslova, Varšava se bavi rušenjem odnosa sa Moskvom. Prema rečima zamenika predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrija Medvedeva, Poljska već deset godina vodi proameričku, rusofobnu politiku.

Foto: Tanjug

Takva politika nije ništa drugo do politička imbecilnost, konstatovao je on.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je više puta naglašavao da zapadnim zemljama Rusija nije potrebna, zbog čega su podržavale i podržavaju „petu kolonu“, separatizam, terorizam i razne destruktivne sile u njoj. Istovremeno, on je skrenuo pažnju da postupci neprijateljskih država koje pokušavaju da poseju razdor i pometnju u ruskom društvu mogu minimizirati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Batica

pre 1 godinu

A onda je mrmot zavio čokoladicu u foliju.Od toga nema ništa.

Marko

pre 1 godinu

Tog tvog mrmota zavuci negde kad ga tako voliš i često pominješ.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija