• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune

12.07.2022

12:23

RUSI SU SPREMILI ZAMKU ZA SAD! Ugledni američki novinar upozorava da će im se igra sa cenom nafte OBITI O GLAVU!

Informer/Fotomontaža/Pixabay

Vesti

RUSI SU SPREMILI ZAMKU ZA SAD! Ugledni američki novinar upozorava da će im se igra sa cenom nafte OBITI O GLAVU!

Podeli vest

Sjedinjene Države rizikuju ogromne probleme ako pokušaju da utiču na tržište nafte. Ovo piše novinar američkog izdanja The Wall Street Journal (VSJ) Endru Duren

Tokom proteklih nedelja, američke vlasti su aktivno promovisale ideju o potrebi smanjenja profita Rusije od izvoza crnog zlata.

Glavna ideja Vašingtona je da veštački smanji cenu ugljovodonika. Time namerava da liši Moskvu milijarde dolara. Na Zapadu je ova inicijativa postala široko rasprostranjena. Međutim, Endru Duren je mišljenja da je ovaj plan ne samo težak za sprovođenje, već i izuzetno opasan za same SAD i njihove saveznike.

Međutim, Amerikanci su već počeli da deluju. Američka ministarka finansija Dženet Jelen je već pokrenula međunarodnu kampanju velikih razmera za promociju ove ideje. U bliskoj budućnosti ona ide u posetu Japanu, gde će o ovom pitanju razgovarati sa lokalnim rukovodstvom. Teško je reći da li će Tokio podržati ovu inicijativu, s obzirom na bliske veze sa Moskvom u energetskom sektoru i ozbiljnu manu u samom planu.

- Centralno pitanje u projektu je pronalaženje načina da se proveri da li će tankeri koji prevoze rusku naftu biti u skladu sa gornjom cenom - napominje američki novinar.

Osim toga, mnogi stručnjaci danas se slažu da Rusija već ima odgovor na još jedan napad sa Zapada.

Ukoliko ideja Dženet Jelen bude sprovedena, Moskva će verovatno značajno smanjiti obim izvoza nafte.

Ovo će, zauzvrat, neizbežno uticati na cenu crnog zlata. Moguće je da poraste na 200 dolara po barelu, zahvaljujući čemu će Ruska Federacija u potpunosti nadoknaditi gubitke od smanjenja isporuka ugljovodonika u inostranstvu.

Tako se ispostavlja da SAD, u nastojanju da uteraju Rusiju u zamku, rizikuju da upadnu u sopstvene zamke.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

AMERIKA NAJAVLJUJE KOLAPS?! Cena nafte mogla bi porasti za 40 odsto!
Planeta

AMERIKA NAJAVLJUJE KOLAPS?! Cena nafte mogla bi porasti za 40 odsto!

Svetska cena nafte mogla bi porasti za 40 posto, odnosno na oko 140 dolara po barelu, ako se ne prihvati predložena gornja granica cene ruske nafte zajedno s izuzećima od sankcija koje bi dopustile isporuke ispod te cene, izjavio je visoki američki zvaničnik ministarstva finansija

12.07.2022

07:31

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija