• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/RT

12.07.2022

18:16

CURE NOVI DETALJI, ROGOZIN PREPLAŠIO ZAPAD IZJAVOM O SERIJSKOJ PROIZVODNJI "SARMATA"! Ni Kijev posle njegovih reči neće moći da spava

Vesti

CURE NOVI DETALJI, ROGOZIN PREPLAŠIO ZAPAD IZJAVOM O SERIJSKOJ PROIZVODNJI "SARMATA"! Ni Kijev posle njegovih reči neće moći da spava

Podeli vest

Dmitrij Rogozin, direktor ruske kosmičke agencije "Roskosmos", rekao je da se nova interkontinentalna balistička raketa "Sarmat" priprema za seriju testova i serijsku proizvodnju

- Najmoćnija svetska nuklearna raketa globalnog dometa se priprema za nova ispitivanja i serijsku proizvodnju - napisao je Rogozin na Telegramu.

Početkom jula, direktor "Roskosmosa" je obišao fabriku "Krasmaš" u gradu Krasnojarsk u istočnom Sibiru kako bi proverio napore da se nastavi sa testiranjem i osigura da je serijska proizvodnja uspešno pokrenuta.

Rogozin je u maju govorio o ofanzivnim sposobnostima "Sarmata", navodeći da „može da sruši polovinu obale nekog velikog kontinenta“ ako neka zemlja odluči da zauzme agresivan stav prema Rusiji.

"Sarmat" je prvi put uspešno probno lansiran 20. aprila sa kosmodroma Pleseck u Arhangelskoj oblasti. Istovremeno, očekuje se da nova raketa stupi u aktivnu borbenu dužnost do kraja 2022. godine, izjavio je krajem juna ruski predsednik Vladimir Putin.

Planirano je da "Sarmat" zameni starije sisteme "Vojvoda", takođe poznate pod nazivom „SS-18 Satana“. Prema ranijoj izjavi Rogozina, "Sarmat", nazvan „Satana 2“, najmoćnija je raketa svoje klase po dometu i bojevim glavama i dizajnirana je da bude „nepobediva“ za svu postojeću protivvazdušnu odbranu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija