• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

13.07.2022

07:39

POROŠENKO I ZELENSKI SVE ZNALI?! Rusi nakon zauzimanja Hersona otkrili: Ukrajina sprovodila ZABRANJENE EKSPERIMENTE u nuklearki!

Fotoilustracija

Vesti

POROŠENKO I ZELENSKI SVE ZNALI?! Rusi nakon zauzimanja Hersona otkrili: Ukrajina sprovodila ZABRANJENE EKSPERIMENTE u nuklearki!

Podeli vest

U nuklearnoj elektrani Zaporožje su, dok je bila pod kontrolom ukrajinskih vlasti, vršeni zabranjeni eksperimenti, izjavio je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov

- Režim Porošenka-Zelenskog odobrio je zabranjene eksperimente u nuklearnoj elektrani. Počevši od velike količine nuklearnih materijala koji nisu potrebni za rad stanice i nisu se mogli pojaviti kao rezultat rada njenih reaktora, i završavajući masom drugih zanimljivih momenata - rekao je Rogov za Sputnjik.

Kako je naveo, prema propisima, sve protivpravne radnje kijevskog režima na nuklearnoj elektrani treba da evidentiraju stručnjaci Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA).

- Čim se saznalo za želju delegacije IAEA da poseti nuklearnu elektranu Zaporožje, Zelenski je dao naređenje da počne granatiranje Energodara. On je preduzeo ovaj korak kako bi sprečio mogući dolazak inspekcije IAEA pod izgovorom opasne situacije u gradu, zastrašujući na taj način strane specijaliste i nastavljajući da krije svoje zabranjene manipulacije radioaktivnim materijalima u nuklearki - naglasio je Rogov.

Tokom specijalne operacije ruska vojska je preuzela kontrolu nad Hersonskom oblašću i Azovskim delom Zaporoške oblasti na jugu Ukrajine. U ovim regionima su formirane regionalne uprave, u promet je uvedena rublja, a ruski TV kanali i radio stanice počele su da emituju program. Regioni su objavili plan da postanu subjekti Ruske Federacije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija