• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Webtribune

15.07.2022

22:53

TRIK VOJSKE UKRAJINE SA HIMARS-om! Nova taktika Ukrajinaca NOĆNA MORA ruskoj armiji?!

Vesti

TRIK VOJSKE UKRAJINE SA HIMARS-om! Nova taktika Ukrajinaca NOĆNA MORA ruskoj armiji?!

Podeli vest

Ukrajinci su počeli da pribegavaju trikovima kada koriste američki MLRS HIMARS. Ovo je izneo kapetan prvog ranga rezerve Vladimir Jeranosjan

Dakle, ekspert predviđa da bi u ovom trenutku Oružane snage Ukrajine trebalo da imaju devet takvih instalacija.

Ukrajinci imaju na raspolaganju i do šest nevođenih raketa i jednu ATACMS iz Kanade. Dakle, domet gađanja u ovom slučaju je od 70 do 280 kilometara, što omogućava ukrajinskim trupama da gađaju ruska skladišta i logističke baze.

Istovremeno, stižu informacije da će oko 20.000 ukrajinskih vojnih lica proći obuku u Nemačkoj i Velikoj Britaniji, pošto su lokalni poligoni postali nepodesni za takvu nastavu zbog čestih napada ruskih raketa.

Ekspert je takođe izrazio uverenje da su Oružane snage Ukrajine počele da izvode trikove sa HIMARS-om.

- Pošto su Rusi naučili kako da ih likvidiraju u vreme sastavljanja vojnih timova i borbene koordinacije, odlučili su da ih prevare.

Trik je u ovome: 250 odsto sam siguran da su Amerikanci i Britanci angažovani na ispaljivanju iz HIMARS-a i dopunjavanju kertridža, ovih lansera za šest projektila - rekao je Jeranosjan, ističući da u ovom trenutku Ukrajinci čuvaju sisteme, a nakon napada brzo menjaju svoje rasporede kako bi izbegli udar ruskih kontrasistema.

Vredi se prisetiti i nove taktike koje koriste Oružane snage Ukrajine zajedno sa američkim instruktorima prilikom ispaljivanja iz HIMARS-a.

Dakle, da bi pogodili prave mete, Ukrajinci počinju da gađaju „Uraganima“ i „Točka-U“, a iza njih Amerikanci odmah ispaljuju salve iz svojih MLRS. Zbog toga dolazi do preopterećenja ruskih snaga PVO u određenom sektoru, pa neke rakete i dalje dostižu svoje ciljeve. Iz tog razloga ova taktika počinje da stvara probleme Oružanim snagama Ruske Federacije, ali, kako praksa pokazuje, to neće biti zadugo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mike

pre 1 godinu

Ista taktika kojom je hamas gađao izraelske položaje u njihovom zadnjem sukobu, da bi opteretili "Gvozdenu kupolu" sistem

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat? (VIDEO)

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija