• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/rybar

18.07.2022

07:28

(NOVA MAPA) ARTILJERIJSKI DUEL NA DELU! Trupe VSU potisnute kod Severska i Slavjanska, NA ISTOKU UKRAJINE GLAVNE BORBE I DALJE U PRAVCU BAHMUTA!

printscreen telegram rybar

Vesti

(NOVA MAPA) ARTILJERIJSKI DUEL NA DELU! Trupe VSU potisnute kod Severska i Slavjanska, NA ISTOKU UKRAJINE GLAVNE BORBE I DALJE U PRAVCU BAHMUTA!

Podeli vest

Specijalna vojna operacija Rusije u Ukrajini počela je 24. februara. U toku su žestoke borbe kod Severska i Slavjanska u Donbasu

Predsednik Vladimir Putin nazvao je njen cilj „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Na telegram kanalu rybar dat je kratak rezime borbi tokom vikenda.

- Proteklih dana Oružane snage Ukrajine izvele su nekoliko artiljerijskih napada na teritoriju Rusije: granatirana su pogranična sela Zernovo i Tjotkino u Brjanskoj i Kurskoj oblasti. Nije bilo značajnijih povređenih i povređenih. U Belgorodskoj oblasti su tokom dana radili sistemi PVO.

- Ruske artiljerijske formacije izvršile su seriju napada na teritorije Sumske oblasti koje se graniče sa Rusijom: pogođeni su objekti u Zaruckom, Starikovu, Budivelnom i Esmanu.


- Na teritoriji Harkovske oblasti vlada relativno zatišje.

- Na severu regiona, Oružane snage Ukrajine prebacile su kontrabaterijski radar AN/TPK-50 u rejon Čerkaski Tiškov.

- Oružane snage RF pokrenule su masovne udare na neprijateljske ciljeve u Harkovu, uključujući fabriku Hartron, gde su bili stacionirani strani instruktori.

Foto: printscreen telegram rybar

Tekst potpisa

Na istoku Ukrajine, glavni događaji su i dalje koncentrisani u pravcu Bahmuta (Artemovsk):

- Ruske formacije nastavile su da potiskuju odbrambene položaje Oružanih snaga Ukrajine na liniji Slavjansk-Kramatorsk-Konstantinovka.

- Na jugoistoku Severska nastavljaju se borbe za Ivano-Darjevku. U cilju održavanja borbene gotovosti jedinica Oružanih snaga Ukrajine na tom području, komanda je rotirala 1. pešadijski bataljon teritorijalne odbrane.

- Zbog mogućeg proboja linije odbrane, komandno mesto Severske grupe trupa premešteno je u Zvanovku.

- Na sektoru Soledara, jedinice 1. i 2. bataljona 14. ombre drže odbranu od nadirućih savezničkih snaga u okolini Belogorovke i Berestovoje. Artiljerijske posade Oružanih snaga Ukrajine gađale su periferije Nikolajevke, Berestovoje, kao i Stahanov iz MLRS HIMARS.

- U Bahmutu (Artjemovsk) inžinjerijske jedinice Oružanih snaga Ukrajine pripremaju odbrambene položaje za ofanzivu Oružanih snaga RF. Odgovarajuće pripreme su u toku i u okolini TE Uglegorsk i Novoluganska.

- U pravcu Donjecka, savezničke snage su zauzele položaje duž autoputa Avdejevka-Konstantinovka i stekle kontrolu vatre nad putem Kamenka-Avdejevka. Ovo je omogućilo blokadu nekoliko jedinica 110. ombre u Kamenki.

- Noću su se u Marinki vodile žestoke borbe između jedinica Narodne milicije DNR i Oružanih snaga Ukrajine.

- U regionu Zaporožje i u pravcu Krivog Roga, strane nastavljaju da vode artiljerijske duele bez preduzimanja bilo kakvih ofanzivnih akcija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

145. DAN RATA! RUSIJA UPOTREBILA 3.000 RAKETA PROTIV UKRAJINE, ZELENSKI POSTAVIO MALIJUKA NA ČELO BEZBEDNOSNE SLUŽBE! Zaharova: Kijev odbija pregovore, ne žele mir (FOTO/VIDEO)
Planeta

145. DAN RATA! RUSIJA UPOTREBILA 3.000 RAKETA PROTIV UKRAJINE, ZELENSKI POSTAVIO MALIJUKA NA ČELO BEZBEDNOSNE SLUŽBE! Zaharova: Kijev odbija pregovore, ne žele mir (FOTO/VIDEO)

145. dan specijalne vojne operacije koju Rusija izvodi u Ukrajini. Seversk se nalazi pod operativnom kontrolom ruskih i proruskih snaga, borbe se vode u predgrađima grada. Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da je Kijev još jednom potvrdio da ne namerava da pregovara sa Rusijom i da ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski ne želi mir

18.07.2022

18:09

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija