• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

20.07.2022

15:27

PEKING POBESNEO, AKO SE AMERIKANCI USUDE I AKO ONA DOĐE... Pelosi se sprema da poseti Tajvan, Kina kategorična, bolje da ne kreće...

Vesti

PEKING POBESNEO, AKO SE AMERIKANCI USUDE I AKO ONA DOĐE... Pelosi se sprema da poseti Tajvan, Kina kategorična, bolje da ne kreće...

Podeli vest

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi, mogla bi da poseti Tajvan u avgustu, objavio je Fajnenšel tajms pozivajući se na više izvora upoznatih sa ovim planom

Potencijalna poseta američke zvaničnice dolazi u trenutku kada se Tajvan suočava sa pritiskom Kine, koja ovo ostrvo smatra svojom teritorijom, što je stalni izvor tenzija između Pekinga i Vašingtona, navodi Rojters.

Postoje podele u američkoj administraciji oko toga da li Pelosi treba da poseti Tajpej, prema dva izvora upoznatih sa situacijom, izvestio je Fajnenšel tajms. Iz kabineta Pelosi i iz američkog Ministarstva spoljnih poslova nisu do ovog trenutka odgovorili na Rojtersov zahtev za komentar, a ni predstavništvo Tajvana u SAD nije se oglasilo po ovom pitanju.

SAD nemaju zvanične diplomatske odnose sa Tajpejom, ali imaju zakon kojim se Vašington obavezao da obezbedi Tajvanu sredstva za odbranu.

Danas se odmah oglasilo i kinesko ministarstvo spoljnih poslova saopštenjem da da bi poseta Tajvanu Nensi Pelosi, ozbiljno narušila suverenitet i teritorijalni integritet Kine i da bi SAD snosile posledice.

Portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Džao Liđijan, na redovnom brifingu za novinare poručio je da će Kina preduzeti snažne mere da zaštiti svoj suverenitet i teritorijalni integritet, preneo je Rojters.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin

pre 1 godinu

Vreme je da kina zauzme ostrvo i to bi trebalo uraditi u vreme posete ove žene.

ratko

pre 1 godinu

kakvo je to zensko zlo al sve dojedne im vidis da su zle od olbrajt kondolize i ova klintonka smrdljiva ma sve su raspali olos

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija