• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Jutarnji list

20.07.2022

09:55

OSVETA? ERDOGAN OSTAVIO PUTINA DA ČEKA! Snimak obišao planetu, šef Rusije je stajao i stajao, nije bilo prijatno uopšte! (VIDEO)

ptintscreen/twitter

Vesti

OSVETA? ERDOGAN OSTAVIO PUTINA DA ČEKA! Snimak obišao planetu, šef Rusije je stajao i stajao, nije bilo prijatno uopšte! (VIDEO)

Podeli vest

Ruski predsednik Vladimir Putin stajao je neko vreme u prostoriji pred gomilom novinara dok je čekao da se sastane sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom

Video snimljen uoči sastanka u utorak u Teheranu prikazuje Putina koji skoro pun minut čeka da se Erdogan konačno pojavi.

 

Foto: AP/Tanjug

Nepoznata teritorija za ruskog lidera

Neki su spekulisali da je to možda osveta za sastanak u Moskvi 2020. godine, gde je Erdogan čekao toliko dugo da uđe u salu za sastanke da je seo. Novinari su uhvatili trenutak kada je Putin ušao u prostoriju u utorak, očekujući da Erdogan brzo sledi njegov primer. Umesto toga, ostao je da stoji.

Kada je ugledao Erdogana kako mu prilazi, pomalo iznervirano je podigao ruke.

 

 

"Ovih 50 sekundi koje je Erdogan naterao Putina da čeka dovoljno govori o tome koliko se toga promenilo nakon Ukrajine", prokomentarisao je Džojs Karam, viši dopisnik bliskoistočne medijske organizacije National Nevs, na Tviteru.

Karam je situaciju nazvao "slatkom osvetom" nakon što je Putin ostavio turskog lidera da čeka oko dva minuta pre sastanka 2020.

Turski mediji su tada preneli da su Erdogan i njegova pratnja ostali poniženi pošto su bili primorani da čekaju ispred u predvorju, što je viđen na snimku koji su naširoko preneli ruski mediji.

Foto: AP/Tanjug

Oko pedeset sekundi je Putin čekao Erdogana

Zapadni mediji spekulisali da je Putinovo odlaganje sastanka sa međunarodnim liderima kalibrisana psihološka politika koja seže u rane dane njegovog predsedništva. Putin je 2003. zakasnio 14 minuta da vidi kraljicu Elizabetu II, a godinu dana ranije roditelji dece poginule u avionskoj nesreći čekali su ga dva sata na groblju.

Putin je kasnio sat vremena na sastanak sa papom Franjom u Vatikanu u junu 2015. godine, a 2018. tadašnji američki predsednik Donald Tramp čekao je 45 minuta pre zakazanog samita u Helsinkiju sa ruskim predsednikom.

Kako je preneo Radio Slobodna Evropa, Angela Merkel je 2014. godine čekala četiri sata i 15 minuta na sastanak sa Putinom, dok je Viktor Janukovič, kada je bio ukrajinski predsednik, jednom čekao četiri sata pre nego što je seo sa ruskim liderom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Koja glupost, kakve veze im 50 sekundi, vazno je ono iza zatvorenih vrata

Ravnogorac

pre 1 godinu

Bre Pera za tebe nema veze ali za cara koga svi čekaju, ima (nelagoda, grimasa, nervoza i ......). Car držao Erdoana 2 minute na čekanju pa mu sad sultan vraće,, Merkel 4,5 časova).

Njateke

pre 1 godinu

Opet, njateke, tj nije dobar komentar. Prvo: Putin je poranio 27 seku di, a za ostalih 23, Erdogan se izvinio. Šta tu ima, da bi tako prokomentarisali. Vi znate sta je u glaviPutina i kako je reagovao i zbog cega je Redzep "kasnio"?

teodor

pre 1 godinu

Tu je odgovoran protokol, mogli su da usaglase momenat izlaska na mesto susreta, a ne ovako... Nije ovo neki veliki incident, ali nesto se trebalo ipak reci "nemim recnikom". Da, ako nista drugo, makar i kao neka vrsta mini revansa za moskovski Putinov "rempling" prema Erdoanu. Naravno, zapadnjacka stampa je to jedva docekala sa zluradim komentarima. Neka oni vide koga je Bajden pozdravljao u prazno, a narocito neka preporuce pregled Bajdenovih cipela....Nesto su mnogo klizave....Da nisu suvise stare, da ih ev. treba menjati.Ili onoga ko je u tim cipelama?!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija