• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

21.07.2022

10:39

DRAGI PODNEO OSTAVKU!

AP/Tanjug

Vesti

DRAGI PODNEO OSTAVKU!

Podeli vest

Italijanski premijer Mario Dragi predao je ostavku predsedniku Serđu Matareli

Kako se navodi u saopštenju, Matarela je zatražio od Dragija da ostane na funkciji premijera kao vršilac dužnosti. U saopštenju se ne navodi da li će Matarela raspustiti parlament ili raspisati vanredne izbore, prenosi Rojters.

Predsednik Italije planira kasnije danas da se sastane sa predsedavajućima oba doma parlamenta.

Dragi je ranije danas, obraćajući se u parlamentu, najavio da će razgovarati sa Matarelom i obavestiti ga o daljim koracima, nakon što su tri koalicione stranke povukle podršku njegovoj vladi. Tri glavna koaliciona partnea Dragija odbila su juče da učestvuju u glasanju o poverenju u Senatu, na kojem je Dragija podržalo 95 od 321 senatora, dok je 38 bilo protiv.

Foto: AP/Tanjug

Desetine senatora bojkotovalo je glasanje, čime su ostavili okrnjenu Dragijevu koaliciju, bez velike većine koju je nastojao da pridobije i sa prevremenim izborima u septembru ili oktobru kao najverovatnijim ishodom

Glasanje su bojkotovali senatori tri stranke iz Dragijeve koalicije: Forca Italija, stranke desnice koju vodi bivši premijer Silvio Berluskoni, zatim krajnje desničarske Lige, koju vodi Mateo Salvini i iz populističkog Pokreta 5 zvezda (M5S).

Foto: AP/Tanjug

Dragi je i prošle nedelje podneo ostavku, ali ga je predsednik Serđo Matarela odbio i rekao mu da pred parlamentom vidi da li može da oživi široku koaliciju.

Mario Dragi je ranije pozvao na jedinstvo i izneo niz problema sa kojima se Italija suočava, od rata u Ukrajini do socijalne nejednakosti i rasta cena.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija