• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fakti.org

21.07.2022

20:49

NATO SE JEDVA DRŽI NA NOGAMA! RUSIJU NE MOŽE DA PORAZI, NITI SPASI EVROPU! Brutalna analiza savetnika šefa Pentagona zaledila i Kijev i Brisel

Vesti

NATO SE JEDVA DRŽI NA NOGAMA! RUSIJU NE MOŽE DA PORAZI, NITI SPASI EVROPU! Brutalna analiza savetnika šefa Pentagona zaledila i Kijev i Brisel

Podeli vest

Bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor, u članku napisanom za "The American Thinker" piše kako je Džo Bajden odlučan da svoj proksi-rat sa Rusijom dovede do kraja, ali gubi bitku za Ukrajinu

Jedina stvar koja pada brže od Bajdenovog rejtinga je ekonomija Sjedinjenih Država i Evrope... Nikakvo američko oružje neće pomoći Ukrajini da pobedi Rusiju, ocenila je bivši obaveštajni funkcioner Pentagona Rebeka Kofler.

- Ne postoji ni količina novca ni oružja koja bi bila dovoljna da Ukrajina pobedi, jer je ruska vojska neuporedivo moćnija od Oružanih snaga Ukrajine – precizirala je i za Fox News dodala: 

- Predsednik Ukrajine postavlja sebi i saveznicima nerealan cilj da povrati ogromne teritorije koje su pod ruskom kontrolom.

Kofler je navela da su SAD Ukrajini već izdvojile 54 milijarde dolara i ispraznile svoja skladišta oružja i municije, ali to Kijevu nije donelo značajniji uspeh. Ovakav nastup Kofler donekle je neočekivan.

Foto: Reuters

A najnovije kritičke opseracije i prognoze bivšeg savetnika šefa Pentagona pukovnika Daglasa Mekgregora – nisu. On je u analizi napisanoj za The American Thinker upozorio da je Džo Bajden odlučan da svoj proksi-rat sa Rusijom dovede do kraja, ali da gubi bitku za Ukrajinu.

- Njegov (Bajdenov) omiljeni konj, NATO, jedva se drži na nogama. Jedina stvar koja pada brže od Bajdenovog rejtinga je ekonomija Sjedinjenih Država i Evrope - napisao je Mekgregor.

Po njegovoj proceni, problem NATO je što ekonomski problemi zbog Bajdenovih antiruskih sankcija prete Evropi ekonomskim armagedonom.   

- Politika SAD je opasna. Amerikanci i Evropljani su već ljuti na svoje stidljive i neupućene lidere - zaključio je Mekgregor.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17