• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

22.07.2022

16:23 >> 16:25

RUSIJA I UKRAJINA POTPISALE SPORAZUM O IZVOZU ŽITARICA!

AP/Tanjug

Vesti

RUSIJA I UKRAJINA POTPISALE SPORAZUM O IZVOZU ŽITARICA!

Podeli vest

Ukrajina i Rusija potpisale sporazum o ponovnom pokretanju izvoza žitarica uz podršku Ujedinjenih Nacija

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu potpisao je u Turskoj sporazum o izvozu žita iz Ukrajine.

Ukrajina, Turska i Ujedinjene nacije potpisali su ranije sporazum o izvozu žita. Dokument su potpisali ministar infrastrukture Ukrajine Aleksandar Kurbakov, ministar odbrane Turske Hulusi Akar i generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš.


Prethodno je izvor koji je upoznat s pregovorima koji se vode u Turskoj o izvozu žita iz Ukrajine za Sputnjik izjavio da će bezbedan koridor za prolaz brodova sa ukrajinskim žitom preko Crnog mora početi da radi narednih nedelja, garancije su dobijene.

Foto: AP/Tanjug

Ukrajina i Rusija potpisale sporazum o ponovnom pokretanju izvoza žitarica


Ranije je administracija turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana saopštila Sputnjiku da će dokument koji se tiče regulisanja problema žita u Ukrajini biti potpisan u Istanbulu u petak, a ceremoniji će prisustvovati turski lider i generalni sekretar UN Antonio Gutereš.


Ujedinjene nacije su više puta saopštavale o prehrambenoj krizi zbog deficita žita, a Zapad je optuživao Rusiju da sprečava izvoz ukrajinskog žita na svetska tržišta. Moskva je kategorički demantovala takve optužbe.


Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija ne sprečava izvoz žita i da ako Kijev deminira luke, brodovi sa žitom mogu da isplove bez ikakvih problema.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17