• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.07.2022

07:30

NAJVEĆA POMORSKA SILA NA SVETU SADA PROIZVODI ZASTRAŠUJUĆE ORUŽJE, NUKLEARNI TORPEDO JE NEZAUSTAVLJIV! Peking tvrdi da bi mogli razneti obalu Australije

Vesti

NAJVEĆA POMORSKA SILA NA SVETU SADA PROIZVODI ZASTRAŠUJUĆE ORUŽJE, NUKLEARNI TORPEDO JE NEZAUSTAVLJIV! Peking tvrdi da bi mogli razneti obalu Australije

Podeli vest

Kineski naučnici su uspeli da proizvedu jeftinu verziju ruskog nuklearnog torpeda koji bi mogao da se koristi za gađanje ciljeva udaljenih hiljadama kilometara

Novi kineski nuklearni torpedo navodno ima domet od 10.000 kilometara, a veliki broj njih mogao bi biti lansiran sa skoro svake podmornice ili ratnog broda, rekli su istraživači iz Pekinga.

Kažu da su dizajnirali malu, jeftinu verziju ruskog podvodnog drona Posejdon koji bi mogao da pređe Pacifik za nedelju dana. "Posejdon" je rusko nuklearno oružje koje je mešavina torpeda i drona.

To je zastrašujuće oružje dizajnirano da izazove cunami u blizini bilo kog primorskog grada sa nuklearnom bojevom glavom. Rusi tvrde da je njihov Posejdon praktično nezaustavljiv.

Kineski naučnici tvrde da bi roj kineskih nuklearnih torpeda mogao da pogodi obalu Australije u roku od samo nedelju dana od lansiranja. Prema planovima, Kina predlaže da sastavi veliku flotu jeftinih "robota ubica" koje bi mogao da nosi bilo koji vojni brod ili podmornica.

Peking bi mogao da upotrebi oružje za napad na podmornice dok napuštaju luku u domaćim vodama, do kojih je teško doći platformama sa posadom, objavio je "South China Morning Post".

Šta sve može Posejdon?

Sa svojim multi-megatonskim bojevim glavama, Posejdon 2M39 može da uništi ogromne delove obale i izazove radioaktivne talase koji bi zbrisali gradove i učinili ih nenaseljivim decenijama.

Posejdon radi tako da detonira na morskom dnu, nedaleko od obale neprijateljske zemlje i izazove cunami koji bi raširio smrtonosno zračenje po čitavoj obali i kilometrima u kopnu, čineći svo to područje nenastanjivim.

Još malo o "Posejdonu":




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija