• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

26.07.2022

13:26

AUSTRIJA USKORO NA POLITIČKOJ PREKRETNICI?! Kandidat za predsednika Gerald Gros OBRATIO SE DIREKTNO PUTINU!

AP/Tanjug

Vesti

AUSTRIJA USKORO NA POLITIČKOJ PREKRETNICI?! Kandidat za predsednika Gerald Gros OBRATIO SE DIREKTNO PUTINU!

Podeli vest

Kandidat za predsednika Austrije Gerald Gros u pismu koje je uputio šefu ruske države Vladimiru Putinu naveo je da će se ako bude izabran zalagati za ukidanje sankcija protiv Moskve

Gros, koji je objavio kandidaturu za predstojeće predsedničke izbore u Austriji, nekadašnji visoki funkcioner „Saveza za budućnost Austrije“, istakao je da sankcije, kojim je austrijska vlada u savezu sa članicama EU proglasila ekonomski rat Rusiji, nisu uvedene u njegovo ime, niti ime većine građana Austrije.

Podvukao je da rat u Ukrajini nije rat građana Austrije, da je regionalno ograničen i da u njega ne smeju biti vojno uključene članice EU.

Gros je naglasio da solidarnost sa žrtvama konflikta ne treba da ide tako daleko da Austrijanci iz solidarnosti počine samoubistvo. Zbog toga, ističe, je većina Austrijanaca protiv sankcija i ne podržava ni isporuku naoružanja stranama u ratu, već se nada diplomatskom rešenju koje vodi ka održivom miru.

"Poštovani predsedniče Putine, kandidujem se za predsednika Austrije. U slučaju da budem izabran prihvatiću zakletvu jedne nove vlade, nakon održanih parlamentarnih izbora, čiji će cilj biti okončanje sankcija. Iskreno neutralnu vladu, koja će se zalagati za pregovore i doplomatiju i trajni mir među narodima. Austrija niti je vazal EU, ni NATO, a ni lobista Rusije ili Ukrajine. Mi smo samostalna, neutralna zemlja, koja svoju budućnost vidi u blagostanju svojih građana", poručio je Gros.

Inače Gros, u istraživanjima javnog mnjenja, nalazi se iza trenutnog predsednika Austrije Aleksandera van der Belena, koji se bori za novi mandat, ali i kandidata Slobodarske partije (FPO) Valtera Rozenkranca.

Predsednički izbori u Austriji zakazani su za 9.oktobar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija