• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.07.2022

17:43

SAD U PANICI, KINA BI MOGLA DA KONTROLIŠE AMERIČKI NUKLEARNI ARSENAL, NAŠLI SU NAČIN!? FBI do zaključaka došao posebnom istragom

Vesti

SAD U PANICI, KINA BI MOGLA DA KONTROLIŠE AMERIČKI NUKLEARNI ARSENAL, NAŠLI SU NAČIN!? FBI do zaključaka došao posebnom istragom

Podeli vest

Kineska oprema za mobilne telefone mogla bi da kontroliše američki nuklearni arsenal, prenosi CNN

Oprema za mobilne komunikacije kineske proizvodnje sposobna je da presretne komunikacije Pentagona i preuzme kontrolu nad američkim nuklearnim arsenalom.

FBI je do takvih zaključaka došao kao rezultat posebno sprovedene istrage. Njegovi rezultati postali su poznati CNN-u.

Istraga FBI-ja ukazuje da je ova oprema sposobna da otkrije, presretne i čak ometa komunikaciju Ministarstva odbrane, što otvara prozor za kontrolu američkog nuklearnog arsenala , navodi kanal.

Istovremeno, mediji naglašavaju da trenutno male telekomunikacione kompanije u Sjedinjenim Državama i dalje koriste opremu proizvedenu u Kini. To je zbog toga što kineska oprema ima nisku cenu i pouzdanost u radu.

Ranije je objavljeno da američke vlasti smatraju kineske telekomunikacione kompanije Huavej i ZTE pretnjom po nacionalnu bezbednost zemlje.

Prema rečima šefa američke Federalne komisije za komunikacije, obe korporacije su direktno povezane sa Komunističkom partijom i vojskom NRK. Pored toga, prema kineskom zakonu, Huavei i ZTE su obavezni da sarađuju sa obaveštajnim službama zemlje i daju informacije na njihov zahtev.

Iz kompanije Huavei su ove navode demantovali. 

- Demantujemo sve navode u vezi sa korišćenjem opreme u svrhu ometanja ili prisluškivanja komunikacije američkih vojnih objekata, kako je objavljeno prethodnih dana. Ovi navodi su se pojavili bez ikakvih potkrepljujućih dokaza. Kao globalni dobavljač telekomunikacione opreme, koji je kontinuirano posvećen povezivanju zajednice, Huawei ne poseduje niti kontroliše komunikacionu opremu, kao ni podatke svojih operatera i strogo je protiv politizacije komercijalnih i tehničkih pitanja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 1 godinu

A Američke firme kao nemaju ugovore sa svojim zemljama .Pa kada je tako zašto traže isporuku Asanža i njemu sličnim kad je SAD vlada anđeo

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija