• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.07.2022

09:39

UKRAJINCI, BORITE SE DO POSLEDNJEG, AMERIKANCI ĆE RANJENIMA BESPLATNO UGRADITI PROTEZE! Lojd Ostin odobrio zbrinjavanje ukrajinskih vojnika u američkoj bazi!

Vesti

UKRAJINCI, BORITE SE DO POSLEDNJEG, AMERIKANCI ĆE RANJENIMA BESPLATNO UGRADITI PROTEZE! Lojd Ostin odobrio zbrinjavanje ukrajinskih vojnika u američkoj bazi!

Podeli vest

Američki ministar odbrane Lojd Ostin odobrio je plan za lečenje ranjenih ukrajinskih vojnika u američkoj vojnoj bolnici u Nemačkoj, prenelo je nekoliko zapadnih medija

Ostin je 26. maja usmeno dao zeleno svetlo za lečenje ukrajinskih vojnika u Regionalnom medicinskom centru Landštul u zapadnoj Nemačkoj, izvestio je CNN, pozivajući se na memorandum Pentagona.

Šef odbrane je zatim formalizovao odluku u dopisu 29. juna, prenosi CNN. Izdavanje dodaje da odobrenje omogućava da se istovremeno leči do 18 ukrajinskih vojnika.

Ovaj memorandum predstavlja prvi put da je ukrajinskim ranjenim trupama ponuđeno lečenje u američkoj vojnoj bolnici otkako je ruski predsednik Vladimir Putin pokrenuo Specijalnu operaciju u februaru.

Anonimni američki zvaničnik rekao je da nijedan ukrajinski vojnik još nije lečen u Regionalnom medicinskom centru Landštul, prema izveštaju Rojtersa objavljenom u utorak uveče.

Centar je najveća američka vojna bolnica van SAD i nalazi se u blizini vazdušne baze Ramštajn.

U međuvremenu, nekoliko ukrajinskih vojnika je već bilo na lečenju u civilnim bolnicama u SAD.

Na video snimku koji je u utorak objavio Anton Gerašenko, savetnik ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova, vidi se kako vojnici testiraju protetske noge koje su im ugrađene u medicinskoj ustanovi u Čikagu.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija