• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

27.07.2022

16:43

RUSKO VOJNO POSTROJENJE JE TOLIKO MOĆNO, TVRDE DA MU NI "HIMARS" NE MOŽE NIŠTA!? Prizor je otreznio britanske obaveštajce

Vesti

RUSKO VOJNO POSTROJENJE JE TOLIKO MOĆNO, TVRDE DA MU NI "HIMARS" NE MOŽE NIŠTA!? Prizor je otreznio britanske obaveštajce

Podeli vest

Britanski obaveštajci identifikovali su skladište u kome su u toku popravke stotina ruskih tenkova, oklopnih transportera i vojnih kamiona koji su onesposobljeni u borbama tokom petomesečne invazije Moskve na Ukrajinu

Rusko vojno postrojenje moglo bi da bude idealna meta za HIMARS — američki artiljerijski raketni sistem "M-142" koji su ukrajinski zvaničnici opisali kao „ono oružje koje može da menja stvari“ na bojnom polju.

Ali postoji caka

U ponedeljak su zvaničnici britanske vojne obaveštajne službe rekli da se rusko skladište za popravke nalazi u blizini sela Barvinok, koje se nalazi unutar Rusije, oko 10 kilometara od ukrajinske granice.

S obzirom na to da je Kijev obećao da neće napadati ciljeve unutar Rusije koristeći raketne sisteme koje isporučuju SAD i drugi saveznici u NATO-u, situacija naglašava složenost tekućeg rata u Ukrajini.

Britansko ministarstvo odbrane identifikovalo je rusko skladište za popravke,o čemu je izvestilo u ponedeljak, prenosi "Vašington tajms".

U obaveštenju se navodi da se vode „borbe bez pobednika“ u istočnim i južnim regionima Ukrajine i da se „ruski komandanti i dalje suočavaju sa dilemom“ da li da finansiraju svoje ofanzivne operacije na istoku Ukrajne ili da pojačaju odbranu Rusije na zapadu zemlje.

- Pored svojih dobro dokumentovanih kadrovskih problema, Rusija verovatno nastavlja da se bori da izvuče i popravi hiljade borbenih vozila koja su oštećena u akciji u Ukrajini - dodaje se u obaveštajnom ažuriranju.

"Najmanje 300 oštećenih vozila bilo je prisutno“ u depou za popravku identifikovanom u blizini ruskog sela Barvinok, uključujući „tenkove, oklopne transportere i kamione“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

posle ukrajine .. britanija (bez severne irske i skota) .. pa amerika ..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija