• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

31.07.2022

13:27

(VIDEO) AMERI SU OTIŠLI PREDALEKO, PUTIN OVO NIJE OČEKIVAO! Kijevu isporučen sistem NASAMS, sve što leti u njegovom dometu pada! ODGOVOR RUSIJE BIĆE...

AP/Printskrin/Ftoilustzracija

Vesti

(VIDEO) AMERI SU OTIŠLI PREDALEKO, PUTIN OVO NIJE OČEKIVAO! Kijevu isporučen sistem NASAMS, sve što leti u njegovom dometu pada! ODGOVOR RUSIJE BIĆE...

Podeli vest

Sjedinjene Države najavile su da će poslati Nacionalni napredni raketni sistem zemlja-vazduh ili NASAMS u Ukrajinu kako bi se suprotstavile ruskoj invaziji

Kako saznajemo SAD će isporučiti dva raketna sistema NASAMS, četiri protivartiljerijska radara i 150.000 projektila od 155 mm kao deo novog paketa pomoći u naoružanju.

Slanje sistema NASAMS u Ukrajinu je od velikog značaja za Kijev, jer je to prvi sistem protivavdušne obrane koji će biti isporučen Ukrajini, a da je srednjeg dometa i naprednog zapadnog dizajna. 

Jedini PVO srednjeg ili dugog dometa Ukrajini do sada je bio S-300 iz sovjetske ere. Do sada je Zapad Ukrajini isporučio projektile kratkog dometa, od kojih su većina prenosni projektili.

NASAMS (ili norveški napredni raketni sistem zemlja-vazduh) je raketni PVO sistem srednjeg do dugog dometa koji proizvodi norveška kompanija Kongsberg Defence & Aerospace u saradnji s Raytheonom iz Sjedinjenih Država.

NASAMS je najpoznatiji po korišćenju raketa Raytheon AMRAAM.

Prema dosadašnjim informacijama NASAMS će biti razmešeten u Kijevu i štitiće prestonicu Ukrajine od ruskih projekrtila, ali i napada avionima!

Pogledajte i top pet nqajboljhih PVO sistema u svetu!!!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija