• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnjik

31.07.2022

20:06

"URAGAN" I AMERIČKA "M-777" PRETVORENI U DIM! Rusi kod Harkova pokosili pripadnike ozloglašene formacije "Kraken" (Video)

printscreen

Vesti

"URAGAN" I AMERIČKA "M-777" PRETVORENI U DIM! Rusi kod Harkova pokosili pripadnike ozloglašene formacije "Kraken" (Video)

Podeli vest

Visokopreciznim oružjem ruskih Vazdušno-kosmičkih snaga pogođeno je mesto privremenog razmeštanja neonacističke oružane formacije „Kraken“ u mašinskoj školi u Harkovu, ubijeno je do 350 neonacista, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov

U napadu je uništeno 11 jedinica vojne tehnike, dodao je portparol. Ruske snage su tokom protekla 24 časa u okviru protivbaterijske borbe u Donjeckoj Narodnoj Republici uništile haubicu M777 američke proizvodnje, dok je u oblasti Nikolajevke uništen sistem „Uragan“.

Vazdušno-kosmičke snage Rusije uništile su do 100 neonacista u Hersonskoj i Nikolajevskoj oblasti, kao i četiri ukrajinska skladišta oružja. PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili pet ukrajinskih bespilotnih letelica i presreli jedanaest raketa ispaljenih iz višecevnih bacača raketa.

Takođe je uništena privremena lokacija 72. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u DNR. U napadu je ubijeno do 50 vojnika, a uništene su dve haubice „Msta B“ i 10 jedinica vojne tehnike.

 

 

Potisnuto je devet vodova višecevnog bacača raketa „Grad“, četiri artiljerijska voda „Hijacint B“, pet artiljerijskih vodova D-30.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 261 avion, 145 helikoptera, 1.649 dronova, 361 protivvazdušni raketni sistem, 4.195 tenkova i drugih oklopnih vozila, 773 višecevnih bacača raketa, 3.220 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.619 jedinica specijalne vojne tehnike.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17