• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Informer

01.08.2022

19:54

SVET DELE SATI OD... AKO PELOSI DOĐE NA TAJVAN, ZA PEKING ĆE TO BITI OBJAVA RATA! Mediji u Tajpeju pišu da Bajdenova udarna pesnica dolazi... MOLIMO BOGA DA SU IH SLAGALI!

Ap/Fotoilustracija

Vesti

SVET DELE SATI OD... AKO PELOSI DOĐE NA TAJVAN, ZA PEKING ĆE TO BITI OBJAVA RATA! Mediji u Tajpeju pišu da Bajdenova udarna pesnica dolazi... MOLIMO BOGA DA SU IH SLAGALI!

Podeli vest

Nekoliko tajvanskih medija javilo je da bi predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi trebalo da poseti Tajvan u utorak i provede noć u Tajpeju

Pozivajući se na neimenovane izvore, Liberti tajms, jedan od tajvanskih listova, preneo je da bi Nensi Pelosi trebalo da prisustvuje sednici tajvanskog parlamenta u sredu ujutru pre nego što nastavi svoju turneju po Aziji, prenosi Rojters.

Tajvansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da nema komentar na izveštaje o planovima Pelosijeve.

Tvrdnje lokalnih medija su neočekviane, budući da je iz kancelarije Nensi Pelosi u nedelju saopšteno da će američka zvaničnica u Aziji posetiti Singapur, Maleziju, Južnu Koreju i Japan.

Peking je prethodno tražio od nje da odustane od svojih planova da poseti Tajvan, koji NR Kina smatra svojom teritorijom.

Štaviše, Peking je upozorio SAD da bi dolazak Pelosi na ostrvo koje Kina smatra svojom teritorijom bilo ravno objavi rata. 

Kina je kao znak upozorenja odmah podigla mornaricu i započela vojne vežbe uz svoje pacifičke obale koje se nasuprot ostrva Tajvan. čak tri u isto vreme!

U vodama preko puta provincije Fuđijanje započela manevre brodova sa bojevim gađanjem. Izvodi i vežbe u zapadnom delu moreuza Ćiongdžou, koji odvaja južnu provinciju Guangdong od ostrva Hajnan. Treći manevri protiču u akvatoriji jugoistočno od ostrva Davanšan, koje se nalazi južno od obale provincije Guangdong.

Sve tri vežbe se održavaju uoči moguće posete predsednice Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi Tajvanu.

Peking tu posetu smatra nedopustivom i provocirajućom.

 


 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Selekom

pre 1 godinu

Neće oni ratovati već žrtvovati narod Tajvana kao i Ukrajine,potpuno isti način. Hoće li im iko zviznuti koju na pentagon debelo je zaslužio.

Pobesneli Laloš

pre 1 godinu

Brate Si, udaraj bagru. Ako treba, eto i nas u pomoć.

ZAvram

pre 1 godinu

Спарушеној је, изгледа, живот досадио... Чик да крене...

Milutin

pre 1 godinu

Ova žena nema uticaj ama baš na ništa.trećerazredna administratorka koja je bila zadužena za punjenje fotokopirnih aparata u beloj kući.kina bi trebala da upotrebi silu i otera ovu babu kući.

Nikita Petrovic

pre 1 godinu

madam pelosi je pravi udar groma,ako uzmemo u obzir da zapravo hrabrih nema ,ima samo patogenije

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!
I dunđeri i neimari

Crnotravci, gde ste, da ste! Srećan praznik!

Praznik rada danas praznuju i oni koji rade i oni koji još nemaju ni dan radnog staža. Ovaj dan, međutim, nekada je bio poseban za Crnotravce! Samouki zidari, tesari, kamenoresci bili su nekada najtraženiji majstori...Ovo je priča o njima.

01.05.2024

08:15