• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.08.2022

21:23

OVO SU HTELI DA SAKRIJU! ŠEF IZRAELSKE TAJNE SLUŽBE OTKRIO ZAŠTO JE PUTIN OSTAVIO NATO U PANICI! Lider Rusije spomenuo "Cirkon" i flotu Admirala Gorškova...

Vesti

OVO SU HTELI DA SAKRIJU! ŠEF IZRAELSKE TAJNE SLUŽBE OTKRIO ZAŠTO JE PUTIN OSTAVIO NATO U PANICI! Lider Rusije spomenuo "Cirkon" i flotu Admirala Gorškova...

Podeli vest

Vojno-politički stručnjak Jakov Kedmi u etru emisije „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ iznenadio je NATO dešifrovanjem reči Vladimira Putina o hipersoničnoj raketi „Cirkon“

Ruski predsednik Vladimir Putin nagovestio je svestranost raketa Cirkon u svom govoru na paradi mornarice u Sankt Peterburgu. Ovo je izjavio vojno-politički ekspert Jakov Kedmi.

Putin je pomenuo hipersonične rakete Cirkon dok je govorio na glavnoj pomorskoj paradi u Sankt Peterburgu. Ruski lider je rekao da će naoružanje ovog tipa biti isporučeno Oružanim snagama Rusije u narednim mesecima, a prve Cirkone će primiti fregata Severne flote Admiral Gorškov.

Prema rečima Kedmija, iz Putinovih reči proizilazi da će cirkonima biti opremljena ne samo ruska mornarica, već i kopnene i vazduhoplovne snage. Novi hipersonični sistem će povećati globalno liderstvo Oružanih snaga Rusije u pogledu borbenih sposobnosti.

- Rekao je da Cirkoni ulaze u službu ruske vojske, Oružanih snaga Rusije. Nije rekao da je u pitanju flota. Rekao je: „Do kraja godine prvi cirkoni će ući u službu ruske vojske. Odnosno, počinju sa flotom. Ali ako ste dobro razumeli šta je rekao, on misli i na površinsku flotu, i na podmorničku flotu, i na Vazdušno-kosmičke snage, i na kopnene snage. Odnosno, cirkon će biti univerzalno oružje - rekao je Kedmi.

Putinove reči o Cirkonima su loša vest za SAD i NATO, koji još uvek ne mogu da razviju svoje hipersonično oružje. Dok Amerikanci bezuspešno pokušavaju da stvore analoge najnovijih ruskih raketa, Ruska Federacija usvaja univerzalni sistem koji mogu da koriste i flota i vojna avijacija, kao i kopnene snage. Govoreći o Cirkonima, Kedmi je podsetio da bi domet nove rakete takođe bio iznenađenje za sve protivnike Rusije.

- Nije pričao o tome, ali sada se radi na povećanju dometa Cirkona. Odnosno, 1500 km je dobro, ali biće bolje. Ovo je od velike važnosti - rekao je Kedmi u programu Večernje sa Vladimirom Solovjevom.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)
nije prošao

Preko Horgoša švercovao kofer prepun blaga! Zlatne i srebrne antikvitete prikrio ličnim stvarima u ručnom prtljagu (FOTO)

Carinski službenici su 23. aprila 2024. godine na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, otkrili neobičan pokušaj jednog putnika, da u ličnom prtljagu prokrijumčari preko 300 komada starinskog pokućstva, bodeža u koricama, časovnika i nakita, za koje se pretpostavlja da bi pored materijalne, mogli imati i antikvitetnu vrednost.

24.04.2024

15:10

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija