• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

04.08.2022

12:23

VELIKI GUBICI IH NATERALI U BEG! Ruska vojska saopštila da su tri ukrajinske brigade NAPUSTILE POLOŽAJE u DNR!

Reuters

Vesti

VELIKI GUBICI IH NATERALI U BEG! Ruska vojska saopštila da su tri ukrajinske brigade NAPUSTILE POLOŽAJE u DNR!

Podeli vest

Oružane snage Rusije likvidirale su do 400 pripadnika ukrajinskih oružanih formacija u napadu na njihov položaj u Konstantinovki u DNR,a uništeno je i 20 jedinica vojne tehnike, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov

On je dodao da su visokopreciznim oružjem ruske Vazdušno-kosmičke snage ubile do 130 pripadnika brigade Oružanih snaga Ukrajine u okolini Harkova.

Zbog aktivnih ofanzivnih dejstava snaga ruske vojske i Narodne milicije LNR i DNR, jedinice tri brigade ukrajinskih snaga u oblasti Soledara, Artjomovska i Avdejevke napustile su svoje položaje zbog velikih gubitaka.

U napadima su uništena i dva skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja u Zaporoškoj oblasti i skladište goriva za ukrajinsku vojnu tehniku.

Ruske snage uništile su i dva komandna mesta, uključujući i štab 95. desantno-jurišne brigade ukrajinskih snaga u DNR i formacije neonacista u Zaporoškoj oblasti.

U okviru kontrabaterijske borbe potisnuta su tri voda raketnog bacača „Grad“, četiri voda topova "Gvozdika" i tri voda haubica D-30 na vatrenim položajima u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ruski PVO sistemi su tokom proteklog dana oborili četiri bespilotne letelice u DNR i Harkovskoj oblasti. Osim toga, presretnuto je pet raketa ispaljenih iz višecevnih raketnih sistema u Donjeckoj Narodnoj Republici i Hersonskoj oblasti.

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 261 avion, 145 helikoptera, 1.673 bespilotne letelice, 361 protivvazdušni raketni sistem, 4.244 tenka i drugih oklopnih vozila, 786 višecevnih raketnih sistema, 3.251 artiljerijsko oruđe i minobacač, kao i 4.696 jedinica specijalnih vojnih vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija