• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

04.08.2022

20:19

URUŠAVA SE KOMPLETNA UKRAJINSKA ODBRANA ISTOČNO OD SLAVJANSKA, KRAMATORSKA I UGLJEDARA! Šta sada, Kijev može samo jedno, ima li Zelenski petlje za to! ...

Printskrin

Vesti

URUŠAVA SE KOMPLETNA UKRAJINSKA ODBRANA ISTOČNO OD SLAVJANSKA, KRAMATORSKA I UGLJEDARA! Šta sada, Kijev može samo jedno, ima li Zelenski petlje za to! ...

Podeli vest

Urušava se cela ukrajinska vertikala koja je poslednja utvrđena linija odbrane istočno od Slavjanska, Kramtorska, Družkovke, Konstantinovke i Ugljedara

Jedinice Drugog korpusa armije DNR ušle su u Soledar, dosadašnje iskustvo je pokazale - za nekoliko dana je pao svaki grad u koji su, maka i na njegovu periferiju, ušle savezničke snage.
       

Ruska vojska i borci DNR nadiru i ka Bahmutu. Sa istoka, jugoistoka i juga. Zauzeli su obližnja naselja Semigorje i Veršinu i kontrolišu oba uzvišenja oko gradića Kodema koji Ukri više faktički ne mogu da brane.

Sa padom Kodeme, snage kijevske hunte imaće duplo manje šanse da Bahmut drže narednih nekoliko dana.

Ulaz savezničkih snaga u Bahmut bar sa jedne strane moguć je i u narednih 20-30 sati.
       
Strateški važno prigradsko naselje Donjecka - dobro utvrđeni Peski - gotovo potpuno je zauzeto.
       
Ukrajinski borac Sergej Gnjezdilov priznao je da je tokom poslednjih dana u tom naselju bio žpakaož, da je ukrajinska artiljerija gotovo potpuno uništena, a da preživeli Ukri - beže...
       
Gnjezdilov tvrdi da je na ukro-pozicije za samo 24 sata palo oko 6.500 granata.
       
Odatle će snage DNR i ruska vojska krenuti na sever. Na Orlovku. Sa namerom da Ukrima koji brane Avdejevku udare s leđa.
       
Prvi korpus DNR prodro je u Marjinku, koja se (takođe naspram Donjecka) nalazi nešto južnije i već kontroliše dobar njen deo.
       
U toku je i uspešan napad na obližnja naselja Krasnogorovka i Staromihajlovka, a to znači da je pad Marjinke samo pitanje vremena.
       
Od Krasnogorovke se savezničkim snagama otvara put na jug, pa će za koji dan biti moguć udar sa slabo branjenog zapada po ukrajinskom garnizonu koji drži Ugljedar.
       
Čim ove operacije budu privedene kraju, više od pola jugozapadnog dela Donjecke Republike biće oslobođen.

       


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država
Politika

Dan srama u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evrope! Dačić: Prvi put u istoriji preporučeno je članstvo nečega što nije država

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je večeras, nakon što je u Parlamentarnoj skupštini Saveta Evropa (PSSE) usvojena preporuka da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope, da je danas dan srama u PSSE, budući da je prvi put u istoriji, kako je istakao, preporučeno članstvo nečega što nije država, i koje pritom ne ispunjava osnovne uslove u domenu ljudskih prava i sloboda.

16.04.2024

20:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!
uštedeo ogromne pare

Roleks mu poklonila mama, a ne Vračarci! Evo šta je Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić ispričao o zaplenjenom novcu!

Nikola Kačarević, suprug starlete Tamare Đurić koji je optužen da je bio pripadnik vračarskog klana koji su organizovali odbegli Nikola Vušović i Radoje Zvicer izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je 35.000 evra, koliko je prilikom pretresa pronađeno u njegovom iznajmljenom stanu u kom je pre hapšenja živeo sa porodicom, njihova porodična ušteđevina.

16.04.2024

16:50

Sport

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!
Partizan

Nije za one sa slabim srcem! Crno-beli ne mogu bez drame!

Fudbaleri Partizana poraženi su u meču 30. kola Superlige na Banovom brdu od Čukaričkog (3:2), čime su praktično ispali iz šampionske trke u domaćem šampionatu. Prethodnog leta, crno-beli su u prvom kolu gostovali u Bačkoj Topoli i u sudijskoj nadoknadi ostali su bez trijumfa nad TSC-om (3:3). Kako su započeli, puleni Igora Duljaja na isti način su i okončali regularni deo šampionata - "ludom" utakmicom punom preokreta, na kraju čega su ostali uskraćeni za bodove.

16.04.2024

17:02

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija