• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

05.08.2022

08:52

PELOSI POSLALA PORUKU KINI!

Tanjug/AP

Vesti

PELOSI POSLALA PORUKU KINI!

Podeli vest

Predsedavajuća Predstavničkog doma Kongresa SAD Nensi Pelosi izjavila je danas da Kina neće praviti Americi plan putovanja, aludirajući na njenu nedavnu posetu Tajvanu u sklopu azijske turneje


- Nećemo im dozvoliti da izoluju Tajvan. Oni ne prave naš plan puta, a partnerstvo SAD i Tajvana je jako - kazala je Pelosi, preneo je "Gardijan".


Ona tvrdi da je Kina pokušala da izoluje Tajvan i da je njena poseta Tajpeju "izgovor Pekingu za vojne vežbe u blizini ostrva".

- Kina je pokušala da izoluje Tajvan. Oni možda mogu da pokušaju da spreče Tajvan da učestvuje na drugim mestima, ali neće izolovati Tajvan tako što će nas sprečiti da dođemo ovde - dodala je Pelosi u Tokiju, na kraju njene posete Indo-Pacifiku.

Visoka američka zvaničnica je rekla da su SAD od starta naglasile da dolazak američke delegacije na Tajvan nema za cilj da se promeni status kvo u Aziji, ili Tajvanov status kvo.

- Moj cilj je da se osigura mir u Tajvanskom moreuzu, da nadvlada status kvo - poručila je ona.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baka

pre 1 godinu

Ta osusena vestica Pelozi ne prestaje da palaca sa tim jezikom. Jednom mora biti sprecena!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija