• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.08.2022

22:42

ČELIČNA KUPOLA BRANI IZRAEL! Komanda izdala naredbu da se otvore skloništa, Islamski džihad ispalio više od 100 raketa! (FOTO, VIDEO)

AP/Photo

Vesti

ČELIČNA KUPOLA BRANI IZRAEL! Komanda izdala naredbu da se otvore skloništa, Islamski džihad ispalio više od 100 raketa! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Izraelska vlast danas je izdala upozorenje o mogućim raketnim udarima Palestinaca na izraelske gradove

Tokom dana tim povodom oglasile se se sirene u centralnim i južnim oblastima zemlje, prenosi Rojters.

To se dogodilo nakon serije vazdušnih udara na Gazu kada je ubijeno najmanje osam osoba, među kojima i visoki komandant palestinskog pokreta Islamski džihad.

Izraelska vojska saopštila je da je gađala ciljeve u Gazi, nakon višednevnih tenzija nastalih zbog hapšenja lidera palestinskih militanata, Basama al Sadija.

 

 

Opština Tel Aviv saopštila je da otvara javna skloništa po uputstvima vojne komande.

Rakete koje su večeras lansirane iz Gaze još nisu usmerene na Tel Aviv, preneo je dnevnik "Tajms of Izrael".

Foto: AP/Photo

Islamski džihad preuzeo odgovornost za granatiranje

Islamski džihad preuzeo je odgovornost za večerašnje raketiranje južnog i centralnog dela Izraela iz Pojasa Gaze, nakon što je izraelska vojska pokrenula voju operaciju "Zora" u kojoj je ubijeno najmanje 10 ljudi, uključujući jednog od komandanata te plestinska organizacije.

Islamski džihad je naveo da je ispaljeno više od 100 raketa, prenosi Tajms of Izrael.

Njihov portparol je rekao da ta organizacija preuzima odgovornost za večerašnje raketiranje gradova u južnom i centralnom Izraelu i upozorio je da je to "samo početak odgovora" na ubistvo komandanata grupe Tajsera Džabarija.

 

 

Poginulo najmanje 10 osoba

Ranije je izraelska vojska saopštila da u Pojasu Gaze sprovodi operaciju "Zora" protiv grupe Islamski džihad.Prema poslednjim podacima palestinskih zvaničnika, u izraelskim napadima je poginulo najmanje 10 osoba, dok su desetine povređene.

Izraelska vojska saopštila je da je gađala ciljeve u Gazi nakon višednevnih tenzija nastalih zbog hapšenja lidera palestinskih militanata Basama al Sadija.

Foto: AP/Photo

"Nulta tolerancija za napade"

U svom prvom javnom obraćanju od kako je ranije danas potpisao pokretanje operacije "Zora" u Gazi, izraelski premijer Jair Lapid je rekao da će bitka potrajati koliko god je potrebno i da vlada ima politiku nulte tolerancije za bilo kakve pokušaje napada iz Gaze na Izrael.

Govoreći nekoliko sekundi nakon što je Islamski džihad počeo da ispaljuje rakete na Izrael, on je kazao da Izrael nije zainteresovan za širu vojnu kampanju, ali se ne plaši da je sprovede ako bude potrebno, preneo je dnevnik "Tajms of Izrael".

- Pre otprilike četiri sata Izraelske odbrambene snage u saradnji sa Izraelskom bezbednosnom agencijom napale su ciljeve Islamskog džihada u Gazi. Među ubijenima su bili i Tajsir al-DŽabari, jedan od dvojice najviših komandanata Islamskog džihada, kao i ćelija koja se spremala da pokrene protivtenkovski raketni napad na Izrael - istakao je Lapid.

Prema njegovim rečima, direktiva koju su snage bezbednosti dobile je bila jasna: Izrael neće sedeti skrštenih ruku kada postoje oni koji pokušavaju da naude njegovim civilima.

Foto: AP/Photo

- Istovremeno, nećemo prihvatiti nikakve ultimatume u vezi sa operacijama Izraelskih odbrambenih snaga i snaga bezbednosti, uključujući i druge frontove. Biće uhapšeni svi koji treba da budu uhapšeni. Svaki pokušaj nanošenja štete civilima ili vojnicima naići će na oštar odgovor - poručio je Lapid.

On je naveo da su današnje aktivnosti u Gazi učinjene protiv konkretnih pretnji koje su poremetile svakodnevnu rutinu u južnom delu Izraela.

- Izrael je izveo preciznu protivterorističku operaciju protiv neposredne pretnje. Mi se ne sukobljavamo sa narodom Gaze - naglasio je Lapid i dodao da će Izrael uraditi šve što je neophodno da odbrani svoj narod.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...
Fudbal

Mandarić o druženju sa Bestom, Krojfom, Reganom, Džobsom...

Upoznao sam mnogo uspešnih ljudi iz različitih oblasti, od američkih predsednika, preko biznismena, do najvećih fudbalera svih vremena i mogao bih danima da pričam o raznim dogodovštinama s njima, kaže u intervjuu za Informer jedan od najuspešnijih srpskih biznismena Milan Mandarić.

30.04.2024

09:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija