• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.08.2022

17:31

RUSKE SNAGE U OFANZIVI NA DVA KLJUČNA GRADA U DONJECKU! Ukrajinski generalštab izdao saopštenje!

Reuters

Vesti

RUSKE SNAGE U OFANZIVI NA DVA KLJUČNA GRADA U DONJECKU! Ukrajinski generalštab izdao saopštenje!

Podeli vest

Ruske snage počele su danas napad na dva ključna grada u istočnom regionu Donjecka i nastavile sa raketnim udarima na druge ukrajinske gradove, uključujući i Nikopolj koji se nalazi blizu najveće nuklearne elektrane u Evropi, potvrdili su ukrajinski vojni i lokalni zvaničnici

Gradovi Bahmut i Avdijevka smatraju se ključnim ciljevima ruske ofanzive na istoku Ukrajine, a analitičari potvrduju da ruske snage moraju da zauzmu Bahmut ukoliko žele da napreduje dalje prema regionalnim čvorištima Slavjansk i Kramatorsk, prenosi AP.

- Na Donjeckom pravcu, neprijatelj vodi ofanzivnu operaciju, koncentrišući svoje glavne napore na pravcima Bahmut i Avdijevka. Neprijatelj u ofanzivi koristi kopnene snage i vojnu avijaciju - navodi se u saopštenju ukrajinskog generalštaba objavljenom na Fejsbuku.

U ruskim artiljerijskim napadima u Donjecku u poslednja 24 sata je poginulo pet, a ranjeno 14 civila, objavio je danas na Telegramu guverner Donjecka Pavlo Kirilenko, rekavši da su dve sosbe izgubile život u Poprosnom, a po jedna u Avdijevki, Soledaru i Pervomajskom.

Guverner istočne Dnjepropetrovske oblasti potvrdio je da su tri civila povređena nakon što su ruske rakete pale na stambeno naselje u Nikopolju, gradu na reci Dnjepar koiji se nalazi u blizini nuklearne elektrane Zaporožje koja je od početka rata pod ruskom kontrolom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije
Politika

Autorski tekst Darka Obradovića za Informer: Politizacijom litijuma ugrožava se nacionalni interes Srbije

Politika u dobroj meri oblikuje nacionalni interes i usmerava snage i kapaciteta ka njegovom ostvarenju. Istovremeno nacionalni interes mora biti nad politička kategorija, a naročito mora biti izvan dnevne politike. Dnevna politika je suština političkog delovanja i na njoj se pravi razlika između političara i državnika. Državnik je po prilici odličan političar, ali političar ne mora biti ujedno i državnik. Razlika se pravi na teškim, složenim i dugoročnim odlukama koje ne moraju uvek biti jednostavne ali su u korist nacionalnih interesa.

16.07.2024

21:45

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija