• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Fakti.org

07.08.2022

09:09

"ŠTA JE LUDA PELOSI TRAŽILA U TAJPEJU, NJU U NOVEMBRU MORAMO POČISTITI" Bajdenov Vašington opustošio Ukrajinu, TRAMP TAJVANU ISTO PREDVIĐA

Tanjug/AP

Vesti

"ŠTA JE LUDA PELOSI TRAŽILA U TAJPEJU, NJU U NOVEMBRU MORAMO POČISTITI" Bajdenov Vašington opustošio Ukrajinu, TRAMP TAJVANU ISTO PREDVIĐA

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp nazvao je posetu spikerke Predstavničkog (donjeg) doma Kongresa SAD, Nensi Pelosi, na Tajvan glupom zbog trenutnih tenzija sa Kinom

Na mitingu svojih pristalica u gradu Vakeši u Viskonsinu, prvo je izrazio nadu da će na kongresnim međuizoborima (8. novembra) republikanci obezbediti većinu mandata i „eliminisati ludu Nensi Pelosi“.

„Kakva je to đavolština? Šta je ona uopšte radila na Tajvanu?! Njeno putovanje na Tajvan poslužilo je kao izgovor za postupke Kine“ – rekao je Tramp.

I u nastavku predočio:

„Kina i Tajvan su sledeći. Samo gledajte šta se dešava, a dešava se pred vašim očima. Kako je glupo što je Pelosi otišla tamo“.

Pelosi je najviši američki zvaničnik na Tajvanu u poslednjih 25 godina. Peking je saopštio da ta poseta Tajvanu predstavlja ozbiljno kršenje suvereniteta i teritorijalnog integriteta Kine.

Tramp je ocenio da će se pod vlašću Džoa Bajdena situacija u Ukrajini samo pogoršavati. On je aktuelnog američkog predsednika optužio za rekordnu inflaciju, `ljuljanje` tržišta akcija, rast cena energenata i gubitak energetske nezavisnosti SAD.

Foto: Reuters

„Mi smo zemlja koja se predala u Avganistanu, ostavljajući iza sebe mrtve vojnike, američke građane i 85 milijardi dolara vrednu najbolju vojnu opremu na svetu“, rekao je Tramp.

Naveo je da su Bajdenove SAD dozvolile Rusiji da opustoši Ukrajinu i dodao da će se situacija „samo pogoršavati“:

„To se uopšte ne bi desilo da sam ja vaš vrhovni komandant. To se za vreme moje administracije nije ni događalo“.

Tramp je otkrio da bi on radio na tome da se ukrajinski sukob završi nagodbom, a ne slanjem milionske pomoći Kijevu. On je već upozoravao da bi zbog delovanja SAD sukob u Ukrajini mogao dovesti do trećeg svetskog rata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cccc

pre 1 godinu

dali vi mislite da Nensi Pelosi zna gde je bila????, ja mislim da ona isto kao i Bajden pojma nemaju gde putuju i šta rade.

ostoja

pre 1 godinu

Trampu bi bilo bolje da misli kako ce da dobije sudske procese, ( ne samo one "politicke" nego i onaj sa utajom poreza i onaj duznicki) jer ako samo 1 izgubi nema da moze da se kandiduje za izbore nego ce zavrsiti u zatvoru!!

Milutin Vranjski

pre 1 godinu

Када се Доналд Трамп врати не место председника САД-а, мораће овог пута коров да исчупа из корена и почисти све оно што су мистер Алцхајмер и Тајванска Звончица унередили. Има да смрди, али ће бити лековито - за све!

NEBOJŠA

pre 1 godinu

ОДАВНО САМ РЕКАО ДА ЉУДИ СТАРИЈИ ОД 60 Г.НЕСМИЈУ ДА БУДУ ИЗАБРАНИ НА БИЛО КОЈУ ПОЛИТИЧКУ ФУНКЦИЈУ,А СА 65 ДА ВИШЕ НЕМАЈУ ПРАВО ГЛАСА (ја имам 62).ако генерали одлазе са 55 у пензију (зашто? )ништа мање одговорна функција није и политичка.таквој једној маторој лудачи дате могућност да изазове 3. св.рат,а она ће сутра свеједно крепати и баш је брига за остазак света

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija