• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

07.08.2022

09:21

VOJNI AVIONI, RATNI BRODOVI, DRONOVI... KAD SE IGRAŠ S' PEKINGOM, OVO BUDE POSLEDICA! Premijer Tajvana Su zastrašen akcijama kod ostrva

Fotoilustracija

Vesti

VOJNI AVIONI, RATNI BRODOVI, DRONOVI... KAD SE IGRAŠ S' PEKINGOM, OVO BUDE POSLEDICA! Premijer Tajvana Su zastrašen akcijama kod ostrva

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Tajvana saopštilo je danas da je poslalo avione i brodove da "adekvatno" reaguju na kineske vojne vežbe oko tog ostrva

Brojni kineski vojni avioni, brodovi i dronovi i danas nastavljaju da sprovode zajedničke vojne vežbe kod Tajvana, simulirajući napad na to ostrvo i tajvansku mornaricu, navelo je ministarstvo u najnovijem saopštenju, prenosi Rojters.

Komentarišući manevre kineske vojske u Tajvanskom moreuzu, predsednik vlade u Tajpeju Su Ceng-čang ocenio je danas da je Kina "arogantno koristila vojne akcije da naruši regionalni mir i stabilnost".

Obraćajući se novinarima u Tajpeju, Su je pozvao Peking da ne demonstrira vojnu silu i osudio "strane neprijatelje" koji izvodjenjem sajber napada i kampanjom dezinformacija pokušavaju da naruše moral naroda Tajvana, prenosi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija