• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.08.2022

07:00

ZELENSKI U KUĆNI PRITVOR STAVIO 500.000 GRAĐANA NIKOLAJEVA, da bi policija mogla da ide od vrata do vrata i HAPSI PRORUSE! Daje 100 dolara za svakog 'izdajnika'!

AP photo

Vesti

ZELENSKI U KUĆNI PRITVOR STAVIO 500.000 GRAĐANA NIKOLAJEVA, da bi policija mogla da ide od vrata do vrata i HAPSI PRORUSE! Daje 100 dolara za svakog 'izdajnika'!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski naredio je da se tokom vikenda svi građani Nikolajeva na jugu te zemlje stave u "kućni pritvor" kako bi policija u međuvremenu mogla da ide od "vrata do vrata" i privodi osobe za koje sumnja da su "strani plaćenici i proruski separatisti"

Lokalne vlasti takođe su najavile da će nagraditi sa po 100 dolara svakog ko pruži informacije koje bi dovele do hapšenja osoba za koje se sumnja da pomažu Ruskoj Federaciji tokom aktuelnog sukoba u Ukrajini.

Bolje im u zatvoru

Po naredbi iz Kijeva, Vitalij Kim, šef vojne administracije u Nikolajevu, u petak uveče proglasio je produženi policijski čas, koji bi trebalo da traje do ponedeljka ujutru. Tokom tog perioda, skoro pola miliona stanovnika neće smeti da napušta svoje domove bez specijalnih dozvola, dok će im u hitnim slučajevima biti obezbeđena policijska pratnja. On je objasnio da je takva mera neophodna kako bi organi reda mogli nesmetano da traže "izdajnike" i takozvane spotere, odnosno lokalne stanovnike za koje ukrajinske vlasti veruju da ruskoj artiljeriji i avijaciji šalju informacije i koordinate potencijalnih ciljeva.

- Pozivam lojalne građane da prijave policiji i vojsci sve izdajnike koji rade za agresora. Svako ko nam pruži informaciju koja dovede do hapšenja stranih plaćenika i proruskih separatista biće nagrađen sa po 100 dolara - obećao je Vitalij Kim.

Ana Zamazejeva, predsednica regionalnog saveta Nikolajeva, potvrdila je da će ukrajinske službe za sprovođenje zakona tokom vikenda "češljati ceo grad" u potrazi za stranim saradnicima.

- Operacija je već u toku. Policija ide od vrata do vrata i proverava svakog. Kontrolišu lične karte, mobilne telefone, dokumenta, sve... Oni koji su planirali put pre proglašavanja policijskog časa i koji su već kupili autobuske ili vozne karte, pušteni su iz grada tek nakon sveobuhvatne kontrole. Biće otkriveni i uhapšeni svi saradnici zločinačkog režima u Moskvi. Njima je ionako bolje da kraj rata dočekaju u zatvoru, jer bi lokalni meštani mogli da ih linčuju ako bi njihov identitet bio otkriven. Rezultati istrage i broj uhapšenih izdajnika biće saopšteni u ponedeljak - najavila je Zamazejeva.

Mediji navode da su drastične mere u Nikolajevu uvedene nakon što su ruske snage prošlog utorka izvele napad visokopreciznim raketama na privremenu bazu ukrajinske internacionalne legije u blizini tog grada na jugu zemlje. Kako je saopštilo rusko ministarstvo odbrane, u napadu je ubijeno više od 250 stranih plaćenika.

Dojava ruskoj vojsci

- Jake snage odane Kijevu, sačinjene uglavnom od stranih plaćenika, neutralisane su visokopreciznim raketama u privremenoj bazi nadomak Nikolajeva. Tom prilikom stradalo je oko 250 stranih državljana, koji su u Ukrajinu došli da ratuju protiv Ruske Federacije - rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane.

Ukrajinci, međutim, veruju da je lokaciju privremene baze ruskoj strani dojavio neko od stanovnika Nikolajeva, pošto su strani plaćenici često menjali poziciju i uspešno se krili od neprijateljske vojske.

'Moskva sprovodi nuklearni teror'

Volodimir Zelenski tvrdi da je ruska vojska granatirala nuklearnu elektranu u zaporoškoj oblasti, najveću u Evropi, optužujući zvaničnu Moskvu za "nuklearni teror".
- Nažalost, imamo značajno pogoršanje situacije oko zaporoške nuklearne elektrane. Ruski teroristi su postali prvi u svetu koji su iskoristili najveću evropsku nuklearnu elektranu za teror. Skrećemo pažnju svetu na to i insistiraćemo na novim sankcijama Rusiji zbog stvaranja globalne pretnje - rekao je Zelenski, tražeći od Zapada da uvede sankcije ruskoj nuklearnoj industriji i zabrani rusko nuklearno gorivo. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vlado

pre 1 godinu

I onda prozapadni mediji kazu da je Putin ludak.... malo sutra...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici
Politika

Vaskršnje čestitke uputili ministri u Vladi Srbije i drugi zvaničnici

Ministri u Vladi Srbije, predsednica parlamenta, predstavnici grada Beograda i Novog Sada, Srpske napredne stranke i druge istaknute ličnosti iz javnog života uputili su danas čestitke patrijarhu srpskom Porfiriju, episkopima, monaštvu i sveštenstvu, kao i svim verinicima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru.

04.05.2024

20:33

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija