• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Mediji

08.08.2022

07:37

RUSI UNIŠTILI SKROVIŠTE OPASNE GRUPE, NIKO NIJE ZNAO DA I DALJE POSTOJE! Obučavali su ih američki specijalci, Vašington krio njihovo postojanje

Printscreen/tvzvezda

Vesti

RUSI UNIŠTILI SKROVIŠTE OPASNE GRUPE, NIKO NIJE ZNAO DA I DALJE POSTOJE! Obučavali su ih američki specijalci, Vašington krio njihovo postojanje

Podeli vest

Ruski ratni avioni neutralisali su jedinicu Brigade mučenika Al-Karjatajn koju podržavaju SAD u blizini jugoistočne sirijske oblasti Al-Tanf gde koalicija predvođena SAD ima veliki garnizon, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Ministarstvo je u saopštenju navelo da su ratni avioni vršili rutinsku patrolu nad pustinjskim područjem u blizini Al Tanfa kada su locirali jedinicu. Ratni avioni su potom gađali nekoliko pećina u kojima su se krili pripadnici jedinice.

- Ovu terorističku grupu sa sedištem u Al-Tanfu snabdevaju i obučavaju instruktori iz Snaga za specijalne operacije američke vojske... Delujući iz pustinje, militanti Brigade mučenika Al-Karjatajn izvršili su akte sabotaže protiv civilnog stanovništva i infrastrukture u Siriji - navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je objavilo snimak tačnih udara na skrovišta Brigade mučenika Al-Karijatajn, koje su očigledno izvršili jurišni helikopteri Ka-52.

Brigada mučenika Al-Kariatajn formirana je 2014. uz direktnu podršku SAD. Pre nego što se preselila u Al-Tanf 2016. godine, grupa je bila aktivna u pustinjama Damaska i Homsa. Koalicija predvođena SAD je 2017. godine tvrdila da je prestala da podržava grupu. Međutim, grupa je nastavila da deluje u Al-Tanfu. Tokom naredne dve godine, mnogi militanti grupe otišli ​​su u oblasti koje drži opozicija u severnom regionu Sirije.

Ovo je bio drugi ruski napad na američke zastupnike u Al-Tanfu poslednjih meseci. U junu, serija ruskih udara pogodila je položaje Revolucionarne komando armije (MaT), glavnog zastupnika koalicije predvođene SAD u garnizonu Al-Tanf. Udari su navodno bili odgovor na napad militanata MaT koji je doveo do ruskih vojnih žrtava. Koalicija predvođena SAD je upozorena uoči vazdušnih udara, koji su prouzrokovali samo materijalnu štetu.

Koalicija koju predvode SAD održava zonu zabrane letova od 55 kilometara oko garnizona Al-Tanf. Uprkos tome, ruski ratni avioni redovno sprovode izviđačke letove i patrole nad tim područjem.

Rusija i Sirija optužile su koaliciju predvođenu SAD za skrivanje i obuku terorista u zoni Al-Tanfa od 55 kilometara više puta u poslednjih nekoliko meseci. Teroristi obučeni tamo navodno su poslati u centralni region Sirije da se bore protiv vladinih snaga sa ćelijama ISIS-a. Bilo je i tvrdnji da su neki od njih poslati u Ukrajinu da se bore protiv ruske vojske koja trenutno tamo izvodi specijalnu operaciju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije  bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."
Hronika

Profesorka Ivana Bodrožić o terorističkom napadu: "Reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna."

Profesorka krivičnog prava na Kriminalističko-policijskom univerzitetu Ivana Bodrožić komentarišući napad na žandarma ispred Ambasade Izraela u Beogradu, kaže da je terorizam izazov za savremeno demokratsko društvo kao teški oblik kriminaliteta, ako i sa je reakcija pripadnika Žandarmerije bila je efikasna, profesionalna i adekvatna.

01.07.2024

11:25

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija