• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

09.08.2022

11:09

"PLAŠE GA SE, UČINIĆE SVE DA GA ZAUSTAVE!" I bivši šef FBI šokiran nakon upada agenata na Trampovo Imanje - nešto krupno stoji iza akcije bez presedana u američkoj istoriji!

Reuters

Vesti

"PLAŠE GA SE, UČINIĆE SVE DA GA ZAUSTAVE!" I bivši šef FBI šokiran nakon upada agenata na Trampovo Imanje - nešto krupno stoji iza akcije bez presedana u američkoj istoriji!

Podeli vest

Bivši američki predsednik Donald Tramp otišao je da pruži podršku bivšoh guvernerki Aljaske Sari Pejlin, nekoliko sati nakon što su agenti FBI-a izvršili upad na njegovo imanje na Floridi

Pejlin, koja se sada kandiduje za Kongres, predstavila je Trampa na tele-mitingu u ponedeljak uveče nakon što su agenti, koji su navodno tražili poverljivi materijal, ranije tog dana pretresli Mar-a-Lagao.

- On mora da svedoči i da prihvati tu nepravdu na koju smo toliko ljuti svi, posebno danas. A ipak, pogledajte šta radi, ljudi, on provodi vreme sa nama, na Aljasci, i mi ga volimo zbog toga - rekla je bivša guvernerka. 

Pretres bivšeg predsednika - bez presedana

Bivši šef terenske kancelarije FBI-ja u Mineapolisu Majkl Tabman rekao je da je FBI-jev nalog za pretres Trampove kuće u Mar-a-Lagu na Floridi "bez presedana".

- Jednostavno nismo istraživali predsednike nakon što su odslužili svoj mandat. Ovo je ogroman potez FBI s obzirom da je politička osetljivost jasna. Očigledno je da se radi o svojevrsnoj slaboj političkoj klimi kada izađete i istražujete predsednika, posebno onog koji najavljuje da se može ponovo kandidovati za funkciju - rekao je Majkl Tabman.

Tramp je prokomentarisao pretres FBI pre nego što je započeo da govori o trci za kongresmena na Aljasci.

Još jedan dan u raju. Ovo je bio čudan dan, verovatno ste svi čitali o tome, ali veoma važan - dodao je on pre nego što je nastavio sa svojim primedbama.

Trampova izjava bila je primetno hladnija od njegove osude pretrage ranije tog dana kada je objavio izjavu.

- To je loše ponašanje tužilaštva, naoružavanje pravosudnog sistema i napad radikalnih levih demokrata koji očajnički ne žele da se kandidujem za predsednika 2024. godinePosebno na osnovu nedavnih anketa, pitanje je ko će sledeći da uradi sve kako bi zaustavili republikance i konzervativce na predstojećim izborima - rekao je Tramp.

 

 

Trampova podrška se okupila ispred vile Mar-a-Lagao

Mnoge Trampove pristalice okupile su se ispred vile Mar-a-Lagao tvrdeći da su provalili podvalu Ministarstva pravde koje pokušava da sabotira Trampovu kandidaturu.

- Čim sam video da je upao FBI, dovezao sam se ovamo iz Tampe. Ovo je ludo - rekao je J.D Keno, jedan od Trampovih glasača i poručio:

Svi znamo šta pokušavate da uradite vi iz Ministarstvo pravde. Pokušavate da stvorite neku vrstu optužbe kako ne bi mogao da se kandiduje ponovo na izborima.

Još jedan Trampov pristalica, Majk Bafeo, izneo je optužbe na račun Ministarstva pravde.

- Učiniće sve što mogu da ga zaustave. Plaše ga se. I to ni zbog čega drugog osim zbog politike za koju se zalaže - Amerika na prvom mestu! - tvrdi Bafeo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

... ovo može da ide do kraja... u to sam siguran.

sledeća vest

Vesti

Nebojša Bakarec: Đilasov poljubac smrti Vladeti Jankoviću!
Politika

Nebojša Bakarec: Đilasov poljubac smrti Vladeti Jankoviću!

Đilas je u Šolakovim medijima dao veliki prostor svom propalom kandidatu za gradonačelnika Beograda, čoveku koji je doveo Rio Tinto – filologu Vladeti Jankoviću, koga je Đilas proglasio velikim stručnjakom za rudarstvo. Stoga imamo intervju Jankovića u listu Danas, i preneto na Nova i na N1.

19.07.2024

12:38

TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)
Live TV

Kakve to nove bombe uvodi Putin na ratište? Zelenski priželjkuje Patriot, ali Rusija poseduje rakete koje su za njega nerešive! (VIDEO)

Uništen ukrajinski centar za daljinsko upravljanje dronovima. PVO sistemi raspoređeni oko Putinove rezidencije. Orban poručio: Evropa misli da može da pobedi Rusiju, ali nije tako! Zelenski kritikovao Orbana! Na ovu, ali i druge važne svetske teme, u emsiji "Rat uživo" govorili su filozof Boris Bratina i Đorđe Ančić, oficir RV i PVO. Uživo u program javio se i politikolog i publicistsa Andreja Lović koji je govorio o situaciji u Nemačkoj u odnosu na SAD.

18.07.2024

22:26

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)
Live TV

Srbija i Srpska pod opsadom! Gde je ubica policajca? Budi se šiptarski terorizam! (VIDEO)

Ko je izvršio teroristički napad i ubio jednog policajca i ranio drugog. Ilegalni kanali svakako postoje, tu se valja sve i svašta. Postoji dosta crnih ruta na našim prostorima. Srbija više nije toliko bezbedna od terorista. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su advokat Nebojša Perović, bivši protivterorista Radomir Počuča i Avram Izrael, inženjer telekomunikacija.

18.07.2024

18:47

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Miks elite, sjaja, očaja i cirkusa! Kreće Superliga Srbije
Fudbal

Miks elite, sjaja, očaja i cirkusa! Kreće Superliga Srbije

Kakva je takva je - naša je i bolju nemamo! Danas kreće nova sezona fudbalske Superlige Srbije. I pre nego što prevrnete očima, brem vi koji ste ljubitelji fudbala, imajte u vidu da bolju nemamo i da nije sve tako crno kako se možda na prvi pogled čini.

19.07.2024

08:30

Zabava

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta
Kultura

Gostovanja predstava Beogradskog dramskog pozorišta tokom leta

Posle julske pauze, Beogradsko dramsko pozorište će sa svojim hit predstavama Čovek slon, Budućnost, Laž i Švejk tokom avgusta gostovati na svim većim festivalima u regionu, dok će na Letnjoj sceni - BDP Millennium team Areni u okviru projekta Novi glasovi biti izvedene premijere dve predstave: Rake (24.8) i Kavez za ptice (30.8).

19.07.2024

12:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija