• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune

10.08.2022

16:38

(VIDEO) AMERI SU SADA PREŠLI CRVENU LINIJU, KIJEVU SU DALI RAKETE DA UNIŠTE RUSKI S-400! Čeka se odgovor Putina, jedno je sigurno BIĆE BRUTALAN!

Printscreen

Vesti

(VIDEO) AMERI SU SADA PREŠLI CRVENU LINIJU, KIJEVU SU DALI RAKETE DA UNIŠTE RUSKI S-400! Čeka se odgovor Putina, jedno je sigurno BIĆE BRUTALAN!

Podeli vest

Zamenik američkog ministra odbrane za politička pitanja Kolin Kal, primetio je da su SAD poslale „izvestan broj" antiradarskih raketa HARM Ukrajini. Vašington je ovim činom prešao crvenu liniju, smatraju vojni analitičari

To prenosi CNN pozivajući se na Pentagon.

Kal nije precizirao koliko su projektila SAD isporučile, niti kada su tačno poslate. On takođe nije direktno rekao koji tip protivradarskih raketa je poslat u Ukrajinu, ali je deo nedavnih paketa pomoći.

- Činimo mnogo da osiguramo da ukrajinsko vazduhoplovstvo ostane u vazduhu, i da bude spremnije za borbu - rekao je zvaničnik Pentagona.

Napominjemo da je ovo prvi put da je Pentagon priznao da je Ukrajini poslao rakete koje se mogu koristiti za uništavanje ruskih radarskih sistema.

Drugi portparol Ministarstva odbrane rekao je za CNN, da je u pitanju raketa velike brzine AGM-88 (HARM).

Raitheonove rakete HARM imaju domet veći od 48 kilometara, prema američkim vazduhoplovnim snagama. Rakete se mogu koristiti za gađanje ruskih protivvazdušnih radarskih sistema kao što je S-400, koji otežavaju delovanje ukrajinskog vazduhoplovstva, u velikim delovima ukrajinskog vazdušnog prostora.

Pored toga, rakete mogu da gađaju ruske antibaterijske radare, koje ruska vojska koristi za gađanje ukrajinske artiljerije.

Ranije je, ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitro Kuleba rekao, da će SAD dodeliti Ukrajini novi paket pomoći u odbrani od milijardu dolara. Prema Kulebi, to „ukazuje na visok nivo poverenja između Volodimira Zelenskog i američkog predsednika DŽoa Bajdena".

Isporukom AGM-88 (HARM) raketa Vašington je prešao crvenu liniju, smatraju vojni analitičari! Oni upozoravaju da će odgovor Putina biti brutalan!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Putin već nekoliko mesi priča da će na kraju meta napada da budu centri odlučivanja na ukrajinskoj strani... a centri odlučivanja definitivno nisu u Ukrajini...

Milutin Vranjski

pre 1 godinu

Alchajmer USranko stvarno gura svet ka kataklizmi...

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija