• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/newsweek.com/bulgarian military

12.08.2022

08:21 >> 08:22

OKO MOSTA U HEROSNU PRIMEĆENO JE NEŠTO, Britanci 'iskopali' o čemu je reč - ruski trik koji treba da 'sludi' ukrajinske rakete, eksperti nisu sigurni da će ovo funckionisati!

Printskrin Youtube

Vesti

OKO MOSTA U HEROSNU PRIMEĆENO JE NEŠTO, Britanci 'iskopali' o čemu je reč - ruski trik koji treba da 'sludi' ukrajinske rakete, eksperti nisu sigurni da će ovo funckionisati!

Podeli vest

Ruske snage koriste radarske reflektore u vodi ispod dva mosta koja su oštećena u ukrajinskim udarima, saopštili su zvaničnici britanskog ministarstva odbrane

Ruskim trupama je zadat udarac nakon što su ukrajinske snage udarile na Antonovski most i nekoliko dana kasnije, na obližnji železnički most preko reke Dnjepar u Hersonu, na jugu Ukrajine.

Britansko ministarstvo odbrane saopštilo je da je Rusija kao odgovor na udare na mostove "gotovo sigurno postavila piramidalne radarske reflektore u vodi" u blizini objekata, javlja Njuzvik.

„Radarski reflektori se verovatno koriste da bi se most sakrio sa radara i od uređaja za ciljanje projektila“, navodi se u proceni Britanaca.

Piramidalni radarski reflektori postavljeni su u vodu u blizini ključnih mostova u Hersonu, uključujući nedavno oštećeni most Antonovski. Slični reflektori primećeni su oko železničkog mosta preko reke Dnjepar, takođe u Hersonu. Britanska obaveštajna služba ovu informaciju objavila je pozivajući se na satelitske snimke. Zadatak ovih reflektora je da pored stvarnom mosta, stvaraju privid i "fantomskog", kako bi zbunili raketne sisteme neprijatelja. 

Radarski piramidalni reflektori, takođe poznati kao "fantomski štitovi od radara" namenjeni su za odbijanje ukrajinskih projektila, pre svega raketa  HIMARS i M270 – GMLRS. 

Radarski reflektor je jednostavna konstrukcija – ravne i metalne površine koje formiraju ugao od 90 stepeni, ocenjuje Bulgarian military.

Međutim, stručnjaci tvrde da GMLRS rakete koje ispaljuju M270 i M142 nisu jednostavni radarski sistemi i da ovaj ruski manevar neće biti od koristi. Navođenje HIMARS-a nije zasnovano na „radaru za traženje cilja“ , već na satelitskom GPS navođenju. Radarski reflektor bi imao efekta ako bi Ukrajina lansirala protivbrodske rakete Harpun ili Neptun, ali kao što samo ime kaže – ove rakete su namenjene za sisteme naoružanja na moru, a ne za infrastrukturne lokacije, ocenjuje Bulgarian military.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Čarapan

pre 1 godinu

Šta znači propaganda koja je učena od Gebelsa .Oni veličaju slamku a greda koja Urainski narod plaća krvlju i životima prećutkuju zarad zapadnih interesa

Mr Majestyk

pre 1 godinu

Tu propagandu su Rusi učili od Gebelsa. Lažu kako zinu, ne bi li opravdali okupaciju slobodne države. Tim povodom. želim im srećan HIMARS!

ANA

pre 1 godinu

Eto resenja Rusiji... Unistiti svaki satelit koji nadlece sporne oblasti i nema navodjenja... Rusi imaju satelitsko oruzije i lako mogu da zaslepe sporne satelite koje je zapad ustupio za navodjenje...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija