• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Sputnik.portal

11.08.2022

16:25

NOVI PRESEK SA FRONTA! Ruski lovci pretvaraju mete u dim, Kijev ostao bez polovine ljudstva svoje dve najjače brigade

Vesti

NOVI PRESEK SA FRONTA! Ruski lovci pretvaraju mete u dim, Kijev ostao bez polovine ljudstva svoje dve najjače brigade

Podeli vest

Ofanzivnim borbenim dejstavima savezničkih snaga likvidirano je više od 50 odsto ljudstva 14. i 66. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine na Artjomovskom i Avdejevskom pravcu, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov

Kako je istakao, zabeleženo je da neonacisti masovno dezertertiraju i samovoljno napuštaju svoje položaje. Operativno-taktička i vojna avijacija, raketne snage i artiljerija nastavljaju sa napadima na vojne objekte na teritoriji Ukrajine. Tokom dana pogođeno je dvadeset komandnih mesta brigada i bataljona i osam skladišta municije u Donjeckoj Narodnoj Republici i Zaporoškoj oblasti.

Takođe su uništeni skladište raketnog i artiljerijskog naoružanja u Harkovskoj oblasti, lokator za navođenje protivvazdušnog raketnog sistema "S-300" u regionu Kramatorska, kao i 264 područja koncentrisanja snaga, naoružanja, vojne i specijalne tehnike, dodaje se u saopštenju.

U okviru kontrabaterijske borbe potisnuta su tri voda višecevnih raketnih sistema „Grad“, dva artiljerijska voda topova „Akacija“ i tri voda haubica "D-30" na vatrenim položajima u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Lovci Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije oborili su helikopter Mi-24 u blizini Nikopolja u Dnjepropetrovskoj oblasti.

Ruska sredstva za protivvazdušnu odbranu su tokom prethodnog dana uništila sedam bespilotnih letelica u Harkovskoj oblasti, a na području Lisičanska u vazduhu su presretnute četiri rakete lansirane iz višecevnog raketnog sistema.

Foto: Reuters

Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 267 aviona, 146 helikoptera, 1.727 bespilotnih letelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.287 tenkova i drugih oklopnih borbenih vozila, 797 višecevnih bacača raketa, 3.290 artiljerijskih oruđa i minobacača, kao i 4.820 jedinica specijalnih vojnih vozila.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!
Politika

Nastavljeni piromanski napadi na časne Srbe na severu KiM! Zapaljen automobil Ivanu Petroviću!

Srpska lista saopštila je danas da paljenje automobila radniku opštine Privremenog organa Opštine Leposavić Ivanu Petroviću predstavlja nastavak piromanskih napada na časne Srbe na severu Kosova i Metohije "u režiji poslušnika i miljenika" premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija" na teritoriji opštine Leposavić, koju, kako navode "hoće da pretvore u leglo kriminala svojim nedelima".

18.04.2024

15:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!
Fudbal

Salcburg u odabranom društvu! Nijedno veliko takmičenje ne može da prođe bez Srba!

Odigrani su revanš mečevi četvrtfinala Lige šampiona, nakon čega smo saznali imena četiri preostala kluba koja će se boriti za najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu. Pored toga, eliminacija Arsenala od minhenskog Bajerna imala je za posledicu to da engleski velikan neće igrati na Svetskom klupskom prvenstvu 2025. godine! Umesto "tobdžija" tamo će se naći austrijski Salcburg za koji nastupaju trojica srpskih fudbalera! Nema sumnje da će domaćim ljubiteljima fudbala reformisano takmičenje biti vrlo interesantno, jer će na njemu nastupiti veliki broj srpskih igrača!

18.04.2024

14:48

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija