• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Sputnjik

14.08.2022

12:56

Rusi ponosno objavili da je U POTPUNOSTI OSLOBOĐENO NASELJE U HARKOVSKOJ OBLASTI!

Reuters

Vesti

Rusi ponosno objavili da je U POTPUNOSTI OSLOBOĐENO NASELJE U HARKOVSKOJ OBLASTI!

Podeli vest

Ofanzivnim dejstvima Oružanih snaga Rusije potpuno je oslobođeno naselje Udi u Harkovskoj oblasti, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije general-potpukovnik Igor Konašenkov

Visokopreciznim napadima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na privremeno mesto razmeštanja 66. mehanizovane brigade u rejonu naselja Dzeržinsk u Donjeckoj Narodnoj Republici ubijeno je do 40 neonacista i uništeno devet jedinica vojne tehnike.


U napadima Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije na koncentrisanje ljudstva i vojne tehnike 63. mehanizovane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Hersonskoj oblasti ubijeno je 35 neonacista i 15 jedinica oklopnih vozila i automobila.


Koncentrisanim napadima na položaje 53. mehanizovane brigade ukrajinskih snaga u Donjeckoj Narodnoj Republici uništeno je do dve stotine neonacista i 15 jedinica vojne tehnike. U oblastima naselja Opitno i Pervomajsko u DNR više od 200 pripadnika 56. motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine odbilo je da izvrši borbene zadatke i napustilo je svoje položaje zbog velikih gubitaka. Tako je u trećem bataljonu ove brigade, koji je delovao u rejonu Marjinke, od 580 ostalo oko 140 vojnika.


Konašenkov je dodao da se nastavljaju napadi operativno-taktičke i vojne avijacije, raketnih snaga i artiljerije na vojne objekte na teritoriji Ukrajine. Uništena je radarska stanica za otkrivanje i navođenje ciljeva u Nikolajevskoj oblasti, skladište goriva u Slavjanskoj oblasti, dva skladišta municije u Donjeckoj Narodnoj Republici i Kirovogradskoj oblasti.

Foto: AP/Photo

Igor Konašenkov


Osim toga, uništena su dva skladišta raketnog i artiljerijskog oruđa u Artjomovsku u DNR i Nikolajevskoj oblasti. Uništeno je pet komandnih mesta u Donjeckoj Narodnoj Republici, Harkovu i četiri punkta privremenog razmeštanja u Harkovskoj oblasti. U okviru kontrabaterijske borbe suzbijeni su vod višecevnih raketnih sistema „Grad“ u rejonu naselja Artjomovsk, artiljerijski vod topova „Giacint-B“, kao i sedam vodova haubica D-30 na vatrenim položajima neonacista u DNR.


Ruski PVO sistemi su tokom prethodnog dana oborili dve ukrajinske bespilotne letelice u Luganskoj Narodnoj Republici i Harkovskoj oblasti. Osim toga, u vazduhu su presretnuti: balistička raketa „Točka U“ iznad Lisičanska u Luganskoj Narodnoj Republici i 15 višecevnih raketnih bacača u Luganskoj Narodnoj Republici i Hersonskoj oblasti.


Od početka specijalne vojne operacije uništeno je ukupno: 267 aviona, 148 helikoptera, 1.738 bespilotnih letelica, 365 protivvazdušnih raketnih sistema, 4.303 tenka i drugih borbenih oklopnih vozila, 798 borbenih vozila sa višecevnim bacačem raketa, 3.298 artiljerijskih oruđa i minobacača i 4.888 specijalnih vojnih vozila.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17