• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.08.2022

16:38

KOMANDANT RUSKOG ODREDA "TROJA": Kada smo se sukobili sa ukrajinskim trupama bili su fantastično opremljeni, ali sada...

Vesti

KOMANDANT RUSKOG ODREDA "TROJA": Kada smo se sukobili sa ukrajinskim trupama bili su fantastično opremljeni, ali sada...

Podeli vest

Tehnička opremljenost ukrajinskih trupa tokom ruske specijalne operacije smanjena je za deset puta, rekao je za RIA Novosti jedan od vođa zaporoške milicije, komandant odreda "Troja“ Vladimir Novikov

Prema njegovim rečima, nivo opremljenosti ukrajinske vojske dronovima, termovizirima i drugim uređajima bio je veoma visok.

- Došlo je do toga da se u vidnom polju može izbrojati do 20 komada dronova. Leteli su u rojevima. Što se tiče termovizira i noćne optike, opremljenost ukrajinske vojske je takođe bila veoma visoka.

- Nisu imali čak ni stražare na pozicijama, stajali su u rovovima a Wi-Fi bežična komunikacija je radila, bile su termovizijske kamere umesto stražara - rekao je Novikov.

Komandant odreda je dodao da je ukrajinska vojska koristila foto-zamke i kamuflirane video-kamere u zasadima i šumama.

- Sada je to, naravno, mnogo manje, moglo bi se reći deset puta, ali je takođe prisutno - dodao je on.

Od 24. februara Rusija sprovodi vojnu specijalnu operaciju denacifikacije i demilitarizacije Ukrajine.

Vladimir Putin je njen zadatak nazvao „zaštitom ljudi koji su već osam godina bili izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

Prema rečima predsednika, krajnji cilj operacije je oslobađanje Donbasa i stvaranje uslova koji garantuju bezbednost same Rusije.

Ruska vojska je zajedno sa snagama DNR i LNR potpuno oslobodila Lugansku Narodnu Republiku i značajan deo Donjecka, uključujući Volnovahu , Marijupolj i Svjatogorsk , kao i celu Hersonsku oblast , Azovsku oblast Zaporožja i deo Harkov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija