• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Novosti

22.08.2022

11:23

NIKADA TUŽNIJA OBJAVA MARIJE ZAHAROVE: Oprosti im oče, ne znaju što čine!

printscreen/ilustracija/informer

Vesti

NIKADA TUŽNIJA OBJAVA MARIJE ZAHAROVE: Oprosti im oče, ne znaju što čine!

Podeli vest

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarisala je smrt Darje Dugine i rekla da je ovo tragedija ne samo porodice Dugin, već miliona ljudi širom sveta koji je doživljavaju kao svoju

" Ovo je bol miliona ljudi. Samo oni zli mogu se podsmevati ovakoj nesreći. Probudila sam se u dva ujutru i dočekala me strašna vest. Videla sam snimak Aleksandra Dugina kako nemo gleda u zapaljeni automobil u kom je epoginula njegova ćerka i prošla mi je misao kroz glavu: "Oprosti oče, ne znaju što čine." A onda se zapitate: Kako da znaju? Ali Otac zna, on će razumeti. Oni koji se rugaju ovome, govore o sebi samima, o svojoj dehumanizaciji, razotkrivajući svu gadost naših dana. Nemoguće je radovati se ubistvu čoveka.To rade za one koji su još uvek fascinirani strašnom lažnom himerom i veruju u zamenjene vrednosti. Na kojoj strani je istina? Nema istine na drugoj strani: Tamo gde se neko raduje smrti mlade žene od eksplozije, tamo nema istine. Ali tu je zemaljski sud. I postoji Bog. Ne možemo predvideti ni jedno ni drugo. Ali potrebno je pronaći način da se postojeće zakonske norme prošire na ovo informaciono nasilje. Aleksandru Duginu to nije neophodno. To je ono što je čovečanstvu potrebno da bi se držalo puta koji vodi ka svetlosti, a ne da bi skrenulo na put u provaliju. Zakoni postoje i vreme je da se primenjuju", napisala je Zaharova u svom izlaganju.

Foto: printscreen

Darja Dugina


Podsetimo, Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je sinoć u Moskvi, kada se aktivirala eksplozivna naprava koja se nalazila u njenom vozilu.


Darja je rođena 1992. godine, diplomirala je na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta "Lomonosov".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lici na KGB

pre 1 godinu

Lici na KGB - ubiju svoje, pa su kao zrtve, posle toga izvrse odmazdu/genocid, pa su kao pravedni. Kako ovo lici na bosansko sr.anje u reziji naseg kgb, to mi je pomalo i zastrasujuce. Vrlo cudno je to sto je "tata" dao cerki svoj auto, pa isao iza nje, zar ne? Zasto bi to uradio, osim u slucaju da je znao? I da je trebao da izvede svoj perfomans? Pioni KGB vrlo rado zrtvuju svoje bliznje, radi interesa "partije". S druge strane, niko od Ukrainaca nema interesa da ubije KGB klovna, jer im je on najbolja reklama za "pravednu borbu". Ukraincima odgovara da ima sto vise KGB bolesnika sa kojima mogu da zgroze ostatak sveta. Iako zvuci suludo, ako sam pogodio, sigurno ce biti nuklernog rata, jer, Vasi ljubljeni gospodari, kojima se tako besomucno ulizujete (bez rezultata), ocigledno nisu normalni, i krenuli su na put bez povratka.

Cika sale

pre 1 godinu

Koja si ti budala boze sacuvaj kako se rodi tako pametan neznam ko moze da odgaji svoje dete i da ga na kraju kad odraste ubije !. Neznam ko te placa i koliko ali sigurno ne mnogo jer zelenski nema pare ni za njega . Lepo ces ti sa taj mozak sto imas da zavrsis zivot negde u psihijatarskom sanatorijumu samo se ti spricaj i smrci.

MiroslavBB

pre 1 godinu

IDIOTE, ali imas pravo na svoje misljenje ...???!!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17