• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer DN

23.08.2022

08:24

ONA JE UBILA DARJU DUGINU!  Ruska Federalna služba bezbednosti otkrila ko je likvidirao mladu novinarku u usponu! (FOTO, VIDEO)

Printskrin Youtube

Vesti

ONA JE UBILA DARJU DUGINU! Ruska Federalna služba bezbednosti otkrila ko je likvidirao mladu novinarku u usponu! (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Ukrajinka Natalija Pavlovna Vovk (43), pripadnica 'Azova', preko DNR sa ćerkom (12) ušla u Rusiju i iznajmila stan u Moskvi u zgradi u kojoj je živela ćerka Aleksandra Dugina. Dugo ju je pratila, a onda je postavila bombu pod njen auto, nakon čega je pobegla u Estoniju

Ukrajinka Natalija Pavlovna Vovk (43) postavila je i aktivirala bombu na kolima poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina (60) i ubila njegovu ćerku Darju (29), ustanovila je ruska Federalna služba bezbednosti (FSB). Kako je FSB saopštio, Vovkova je pripadnica nacističkog bataljona "Azov", radila je prema naređenju Službe bezbednosti Ukrajine (SBU), a meta napada izgleda je bila baš Darja, a ne njen otac, kako se u početku mislilo. Ukrajinka je nakon ubistva kolima pobegla u Estoniju.

NaslovMini-kuper na prodaju za 14.500$

Automobil "mini-kuper" kojim je Natalija Vovkova ušla u Rusiju i izašla iz nje, juče je nađen na oglasima za prodaju kola, ali je vrlo brzo povučen.
Na prodaju ga je oglasio Danil Šaban, čovek s prezimenom pod kojim je ćerka Vovkove ušla u Rusiju. Pisalo je da je auto 2018. godište i da je prešao samo 47.000 kilometara, a za njega je traženo 14.500 dolara.

Pažljivo planirano

Prema saznanjima agenata FSB, Vovkova je u Rusiju ušla 23. jula sa ćerkom od 12 godina. Granicu je prešla automobilom "mini-kuper" sa tablicama Donjecke Narodne Republike (DNR). Čim je ušla u Rusiju, zamenila je tablice, postavivši kazahstanske registarske oznake.

- Došla je u Moskvu i iznajmila stan u zgradi u kojoj je živela novinarka Darja Dugina kako bi je lakše pratila i osmatrala njenu dnevnu rutinu - rekli su iz FSB.

Nadležni u toj službi dodaju da je Vovkova u stopu pratila Dariju.

- Na dan ubistva Vovkova je sa ćerkom otišla na pesnički i muzički festival Tradicija, kom je Darja prisustvovala kao počasni gost. Tamo je iskoristila priliku da postavi bombu ispod auta njenog oca "tojota lend kruzer prado", koji je Darja vozila - rekli su iz FSB.

Foto: Printskrin Youtube

Natalija Vovk sa ćerkom mini kuperom ušla u Rusiju

Nakon festivala Vovkova je pratila Darju i daljinski aktivirala eksploziv postavljen ispod vozačkog mesta u kolima, usled čega je nesrećna devojka poginula. Zatim se Vovkova uputila ka granici i preko ruske Pskovske oblasti ušla u Estoniju, i to "mini-kuperom", na koji je ovoga puta postavila ukrajinske tablice.

Kijev: Rusija živi u izmišljenom svetu

Savetnik ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak, koji je u nedelju negirao umešanost Kijeva u ubistvo Dugine, povodom jučerašnje objave FSB izjavio je da "ruska propaganda živi u izmišljenom svetu".
"Ruska propaganda živi u izmišljenom svetu. Ukrajinka i njeno 12-godišnje dete odgovorni su za dizanje u vazduh automobila propagandiste Dugine. Iznenađujuće, na mestu ubistva nisu pronašli estonsku vizu", objavio je Podoljak na Tviteru.
On je dodao da su "zmije otrovnice" u ruskim specijalnim službama započele su borbu unutar vrste.

Ruski FSB objavio je i snimak Vovkove kako sa plavom perikom i tablicama DNR ulazi u Rusiju, zatim kako ulazi u zgradu u Moskvi u kojoj je živela Dugina, kao i kako sa ukrajinskim registarskim oznakama prelazi granicu sa Estonijom. S obzirom na to da je ubistvo bilo pažljivo isplanirano, FSB sumnja da iza svega stoji ukrajinski SBU.

Poznata službama

Prema navodima ruskih medija, hakeri su još 3. aprila objavili imena "Azovaca", a Vovkova je bila na tom spisku. Tada je objavljena i njena identifikaciona knjižica dobrovoljačke Nacionalne garde, kojoj pripada i bataljon "Azov". Ona je izdata na ime Natalija Šaban, prezime pod kojim je njena ćerka sa njom ušla u Rusiju u julu.

Podsetimo, Darja Dugina stradala je na mestu nakon što je eksplodirala bomba postavljena ispod vozačkog sedišta automobila koji je vozila. Njen otac, koji je bio u kolima iza nje, gledao je kako mu dete gori u automobilu. Njih dvoje su se zajedno vraćali sa festivala Tradicija, ali je Dugin u poslednjem trenutku rešio da krene drugim kolima. Da je bilo kao što je prvobitno planirano, oboje bi bili u istim kolima i verovatno bi oboje stradali.

 

Estonija da izruči ubicu

Prvi zamenik predsednika ruskog Saveta federacije, Vladimir Džabarov, založio se juče za "oštre akcije" Estoniji, ukoliko ta zemlja ne izruči ubicu Nataliju Vovkovu.
- Ako Estonija ne izruči Rusiji počinioca ubistva Darje Dugine, onda ima osnova za oštre akcije protiv Talina, koji skriva teroriste - rekao je Džabarov.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?
Live TV

Bude se sile iz senke i slobodan svet! Zašto Iran ćuti o smrti predsednika Raisija?

Još dva dana ima do bruke i sramote u Savetu Evrope. Još veća parodija je što će Nemci sve to da otvore. I dalje se čekaju informacije o padu helikoptera u kom je bio predsednik Irana. Na ove teme u "Info večeri" govorili su novinarka Olivera Miletović, narodni poslanik SNS Uglješa Mrdić i dr Dragan Petrović, Institut za međunarodnu politiku i privredu.

21.05.2024

22:22

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)
Live TV

Dve tragedije za nedelju dana! Da li neko namerno ubija svetske lidere? (VIDEO)

Još uvek nema zvaničnih informacija o tome šta se dogodilo sa iranskim predsednikom. Premijer Slovačke na svu sreću je živ, ali ono što se dogodilo je ili namerna opstrukcija ili neverovatan propust njegovog ličnog obezbeđenja. Na sve aktuelne teme u svetu u emisiji "Info dan" govorili su dr Stanislav Sretenović, istoričar i Bojan Dimitrijević, ekonomista.

21.05.2024

16:56

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu
Crvena zvezda

Ocene Crvena zvezda: Ivanić i Spajić potvrdili fantastičnu sezonu

Fudbaleri Crvene zvezde osvojili su Kup Srbije, pobedivši u finalu Vojvodinu 2:1 (1:0). Igra crveno-belih bila je ubedljivija nego što rezultat pokazuje, a posebno su se izdvojili Uroš Spajić i Mirko Ivanić. Uz malo sreće, igrač utakmice mogao je da bude Šerif Ndijaje, ali su mu poništena dva gola.

21.05.2024

23:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija