• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.08.2022

21:51 >> 22:34

RAT U UKRAJINI! Nuklearka Zaporožje ponovo radi! Nemačka ogoljena, nemaju zaliha da pomažu Ukrajini

Tanjug/AP

Vesti

RAT U UKRAJINI! Nuklearka Zaporožje ponovo radi! Nemačka ogoljena, nemaju zaliha da pomažu Ukrajini

Podeli vest

183. dan specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini

22.33 - U Kijevu promenjeno 95 naziva ulica sa ruskim imenima

Glavni grad Ukrajine Kijev promenio je danas nazive 95 ulica u sklopu akcije da se "pročiste" ruska i sovjetska imena, saopštio je gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko.

"Nova imena bi trebalo da ovekoveče sećanje na značajne istorijske događaje Ukrajine, kao i poznate ličnosti i heroje koji su veličali Ukrajinu i borili se za nezavisnost naše zemlje", naveo je Kličko na Telegramu, preneo je Rojters.


On je rekao da je proces uklanjanja ruskih naziva daleko od gotovog i obećao je da će nastaviti sa takvom kampanjom. Jedna od glavnih ulica Kijeva se sada zove London, dok je druga dobila naziv Ponovno rođenje Ukrajine.

Na ovu ideju došlo se kada je predsednik Volodimir Zelenski u sredu 24. avgusta na Dan nezavisnosti Ukrajine rekao da se ta zemlja "ponovo rodila" kada ju je Rusija napala.

Još jedna ulica, koja je prethodno nosila nadimak sovjetskog ministra odbrane, dobila je naziv Azov, što će, kako ocenjuje Rojters, najverovatnije razbesneti Moskvu, koja brani sovjetsko nasleđe u Evropi.

Jedinicu Azov u Ukrajini uzdižu, dok je u Rusiji smatraju nacističkom.

 

21.50 - U najskorije vreme biće uništene sve tačke sa kojih se granatira Zaporoška nuklearka

Smatra prvi zamenik predsedavajućeg Odbora za međunarodne poslove Saveta Federacije Vladimir Džabarov: Siguran sam da će vojnici znati bez našeg saveta šta da rade. Ipak, usuđujem se da pretpostavim da će u najskorije vreme biti likvidirane sve tačke sa kojih se granatira Zaporoška nuklearna elektrana - napisao je senator na svom kanalu na Telegramu.

 

 

21.47 - Melitopolj: U kući vođe ukrajinskog ogranka sekte Nova generacija 

 

20.50 - Ugašen požar u kombinatu "Stirol"

Požar u hemijskom kombinatu „Stirol“ u Gorlovki je ugašen, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije DNR.

 

20.18 - Zelenski razgovarao sa Bajdenom

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je danas da je imao odlican razgovor sa američkim kolegom DŽozefom Bajdenom i zahvalio mu je na bezrezervnoj podršci

19.25 - Nuklearka Zaporožje ponovo radi

Poslednji dalekovod nuklearne elektrane Zaporožje u ukrajinskom gradu Energodaru, koji je pod kontrolom ruskih snaga, ponovo radi nakon što je isključen sa mreže ranije u toku dana, saopštila je Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA), citirajući zvaničan Kijev

18.33 - DNR: Ukrajinska vojska gađala hemijsku fabriku

 Trafostanica na teritoriji hemijskog kombinata "Stirol" u ukrajinskom gradu Gorlovki, koji je pod ruskom kontrolom, gori nakon granatiranja ukrajinske vojske, a u plamenu je i krov zgrade na teritoriji državnog preduzeća "Transamijak", rekao je gradonačelnik Gorlovke Ivan Prihodko.

"Prema najnovijim podacima, kao rezultat ukrajinskog granatiranja na teritoriji firme ''Stirol'' gori trafo-stanica, kao i krov zgrade. Ekipe Ministarstva za vanredne situacije izašle su na lice mesta", napisao je Prihodko na svom Telegram kanalu, prenosi agencija RIA Novosti.

Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju režima prekida vatre (JC C C) samoproglašene DNR je ranije izvestio da su Gorlovku danas granatirale ukrajinske trupe, a da su za to koristili granate kalibra 155 mm NATO i rakete tipa "grad".

Prihodko je rekao da su u tom napadu dve osobe ubijene, a četiri ranjene.

Među ranjenima je i dvoje dece, čija je majka poginula u granatiranju, dodao je.

 

18.13 - Nemačka ogoljena

Tri poslanika nemačkog parlamenta pozvala su na povećanje isporuke oružja Ukrajini, uključujući i zalihe Bundesvera. Nemačko Ministarstvo odbrane je saopštilo da to ne može da uradi

17.50 - Nuklearka Zaporožje isključena sa mreže

Nuklearna elektrana Zaporožje u gradu Energodar isključena je danas sa mreže, saopštila je ukrajinska državna kompanija "Energoatom"

 

 

16.28 - U Hersonskoj oblasti obnovljena isporuka električne energije

Isporuke električne energije u Herson, Novu Kahovku i Golopristanski okrug Hersonske oblasti su obnovljene, saopštila je regionalna administracija. „Stručnjaci preduzeća ‘Hersonoblenergo’ obnovili su snabdevanje električnom energijom Hersona, Nove Kahovke i Golopristanskog okruga. U toku su radovi na popravci, što će omogućiti da svi potrošači regiona budu priključeni na elektroenergetski sistem“, navodi se u saopštenju na Telegramu.


Oni su napomenuli da će kvar biti otklonjen u najskorije vreme, nakon čega će biti obnovljeno snabdevanje električnom energijom širom Hersonske oblasti. Ranije danas došlo je do nestanka struje u Zaporoškoj i Hersonskoj oblasti. Razlog je kratak spoj u mreži nakon granatiranja i požara u Energodaru, zbog čega su proradili bezbednosni sistemi u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani.

 

16.00 - Ukrajinski političar: Ukrajina će biti centar bezbednosti EU


Ukrajina ne namerava samo da postane članica Evropske unije, već centar za formiranje bezbednosti čitavog regiona, izjavio je šef kabineta predsednika Ukrajine Vladimira Zelenskog Andrej Jermak.


„Posle završetka rata Ukrajina ne samo što treba da postane članica Evropske unije, već osovina oko koje će se graditi novi sistem bezbednosti u Evropi“, napisao je Jermak na Tviteru.
On je napomenuo da će za postizanje ovog cilja biti učinjeno „sve moguće i nemoguće“.


Prema pisanju ukrajinskih medija, Jermak je ranije objavio prvi dokument sa preporukama o bezbednosnim garancijama za Ukrajinu. On ga je nazvao „veoma moćnim“ i napomenuo da bi dokument mogao da bude objavljen 29. i 30. avgusta.

 

15.25 - Aktivirani bezbednosni sistemi u NE Zaporožje

Bezbednosni sistemi u nuklearnoj elektrani Zaporožje na jugu Ukrajine aktivirani su danas, javila je agencija RIA Novosti, nakon izveštaja o prekidima struje u delovima teritorije koji su pod kontrolom Rusije.

Prekidi su prijavljeni u delovima regiona Zaporožja i Hersona, dok je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je Ukrajina granatirala elektranu, najveće nuklearno postrojenje u Evropi, preneo je Rojters.

Zaporoška nuklearna elektrana nalazi se na levoj obali Dnjepra, u blizini grada Energodara, najveća je nuklearna elektrana u Evropi i od marta je pod kontrolom ruskih snaga.

Kijev i Moskva međusobno se optužuju za granatiranje područja nuklearne elektrane.

14.08 - Oružane snage Rusije se pojačavaju s gotovo 140.000 vojnika

Predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je danas ukaz o povećanju brojnosti Oružanih snaga Rusije za 137.000 vojnika, tako da će njihov ukupni broj biti 1.150.628 ljudi.

Dokument je objavljen na zvaničnom portalu za pravne informacije. Prema prethodnom ukazu od 17. novembra 2017. godine, u Oružanim snagama Rusije je bilo angažovano 1.902.758 osoba, od čega 1.013.628 vojnika.

- Utvrditi službenu brojnost Oružanih snaga Ruske Federacije na 2.039.758 osoba, od čega je 1.150.628 vojnika - navedeno je u ukazu.

14.00 - Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni smenjuje Zelenskog?!

Foto: Reuters

13.44 - Herson ostao bez vode i struje

U Hersonu je prekinuto vodosnabdevanje nakon što su grad i oblast ostali bez struje, javlja dopisnik Sputnjika.

- Nema struje u Hersonu i nekim mestima. Utvrđujemo razloge - rekao je zamenik šefa administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov za Sputnjik.

Mobilna komunikacija radi, ali sa prekidima.

Ranije je saopšteno da je na Zaporoškoj nuklearnoj elektrani aktiviran sistem bezbednosti nakon granatiranja ukrajinske vojske i požara koji je zatim usledio i koji je izazvao kratak spoj na mreži. Zbog toga je došlo do nestanka struje u gradovima Zaporoške oblasti, saopštile su vlasti.

13.11 - Rusija: Iskander presreo ešalon sa ukrajinskim rezervistima, ubijeno više od 200 ukrajinskih vojnika i uništeno 10 jedinica vojne tehnike

11.56 - Ukrajina: Broj poginulih u ruskom napadu povećao se na 25

Broj poginulih u ruskom raketnom napadu na železničku stanicu u ukrajinskom gradu Čapline, porastao je na 25, uključujući 11-godišnjeg dečaka pronađenog ispod ruševina kuće i šestogodišnjaka koji je poginuo u požaru automobila u blizini železničke stanice, izjavio je danas zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko.

Kako je rekao Timošenko, ukupno 31 osoba je povređena u ruskom raketnom napadu, preneo je AP.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski danima je upozoravao da bi Moskva mogla da pokuša da učini "nešto posebno okrutno" u danu kada je Ukrajina obeležila 31. godišnjicu nezavisnosti i tokom ove nedelje.

"Čapline su danas naša tuga", poručio je Zelenski u sinoćnjem video obraćanju naciji, na dan kada se navršilo i šest meseci od početka ruskog napada na Ukrajinu.

U ranijem video obraćanju Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija, ukrajinski predsednik je preneo svetskim diplomatama da su rakete pogodile voz u gradu Čapline u regionu Dnjepropetrovsk, oko 145 kilometara zapadno od Donjecka koji je pod kontrolom ruskih snaga.

 

 

11.00 - Eksplozija u Kijevu, javljaju ukrajinski mediji

 

 

10.12 - Ukrajinci ponovo raketirali most Antonovski kod Hersona

Ukrajinske trupe izvele su novi raketnI napada na most Antonovski preko Dnjepra kod Hersona, a ruski protivvazdušni sistem je delovao, izjavio danas zamenik načelnika administracije Hersonske oblasti Kiril Stremousov.

On je za RIA Novosti rekao da je napad odbijen i da je most ostao netaknut.

Antonovski most je jedini preko Dnjepra u Hersonu i povezuje taj grad sa levom obalom Dnjepra, posebno sa gradom Aljoški. Tokom leta most više puta granatiran, a Privremena uprava Hersonske oblasti saopštila je da je granatiranje izvedeno iz američkih višecevnih raketnih sistema HIMARS.

10.04 - Šolc danas obilazi vojnike iz Ukrajine

Nemački kancelar Olaf Šolc obići će danas ukrajinske vojnike koji se nalaze na obuci u Nemačkoj.

Kako je saopšteno iz njegovog kabineta, on će obići ukrajinske vojnike koji se obučavaju za upravljanje nemačkim tenkovima na vojnom poligonu Putlos.

Na tom poligonu se obučavaju ukrajinski vojnici, koji treba da upravljaju oklopnim vozilima Gepard.

Nemačka je Ukrajini obećala isporuku 30 takvih oklopnih vozila.

9.56 - Ispovest zarobljenih Ukrajinaca

Zarobljeni pripadnici 53. odvojene mehanizovane brigade Ukrajine tvrde da su žrtve javašluka u ukrajinskim snagama. Kažu da mnogima od njih komanda nije izdala uniforme i pancire. Oni koji su odbili da idu u sigurnu smrt odvedeni su u nepoznatom pravcu, oduzeto im je oružje i ostali su bez hrane i vode.

 

 

9.12 - DNR: Četiri civila poginula u ukrajinskom napadu

Četiri civila su poginula tokom proteklog dana u ukrajinskim artiljerijskim napadima na prostoru samoproglašene Donjecke Narodne Republike, saopštile su vlasti DNR,a prenosi TAS S.

- Tokom proteklog dana, između 08:00 časova 24. avgusta i 08:00 časova 25. avgusta, četiri osobe su poginule, a još 14 civila je ranjeno u ukrajinskim granatiranjem širom Donjecke Narodne Republike - saopštili su zvaničnici Teritorijalne odbrane na Telegram kanalu.

U utorak su vlasti saopštile da je zgrada administracije lidera samoproglašene Donjecke Narodne Republike Denisa Pušilina u Donjecku oštećena tokom ukrajinskog granatiranja, u kojem je najmanje jedna osoba poginula, javili su ruski mediji.

7.42 - Amerika šalje borbene avione Ukrajini?!

- SAD razmatraju mogućnost isporuke borbenih aviona Kijevu, ali konačna odluka još nije doneta - saopštio je na brifingu u Pentagonu zamenik američkog ministra odbrane za politička pitanja Kolin Kol.

Istovremeno, kako je Kol naglasio, "trenutni prioritet" Vašingtona je da "Ukrajinci mogu da koriste letelice koje sada imaju kako bi uticali na tok aktuelnog sukoba".

- Što se tiče aviona u budućnosti, na primer, četvrte generacije, oni bi Ukrajini mogli biti isporučeni tek za nekoliko godina - dodao je portparol Pentagona.

7.30 - Strateška izviđačka bespilotna letelica „Global Hawk” ponovo leti iznad Crnog mora – sada nedaleko od obala Krima

 

 

7.25 - Borbe duž cele linije u Harkovskoj oblasti

U pravcu Nikolajeva ruska vojska izvodi napad na ukrajinske položaje u selima Partizansko i Ljubino. Vazdušna opasnost je bila aktivna cele noći u Nikolajevskoj oblasti.

Ukrajinski mediji pišu da se borbe vode duž cele linije razdvajanja u Harkovskoj oblasti.

7.03 - Skoro 60 članica UN u deklaraciji zahteva prekid rata u Ukrajini

Nakon sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija održane sinoć, povodom šest meseci od početka rata u Ukrajini i Dana nezavisnosti te zemlje, 58 država usvojilo je zajedničku izjavu u kojoj zahtevaju hitan prekid neprijateljstava "iniciranih ruskom invazijom na Rusiju".

Među onima koji su podržali izjavu su zemlje Evropske unije, SAD, Velika Britanija, Gruzija, Turska, Švajcarska, kao i nekoliko zemalja Azije i Latinske Amerike, prenosi Tas s.

Tekst dokumenta novinarima je u sedištu UN u Njujorku pročitao stalni predstavnik Ukrajine pri UN Serhij Kislica.

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš je tokom sednice Saveta bezbednosti upozorio da je "proglašena uzbuna" i ponovio da je veoma zabrinut zbog vojnih aktivnosti u području nuklearne elektrane Zaporožje na jugu Ukrajine, najvećeg evropskog atomskog postrojenja, prenosi Glas Amerike.

- Svaka dalja eskalacija mogla bi da dovede do samouništenja. Potrebno je obezbediti elektranu koja treba da bude organizovana kao civilna infrastruktura - rekao je Gutereš.

Govoreći o uticaju na cene hrane i goriva, naveo je da se posledice "besmislenog rata" osećaju s daleko van Ukrajine. Ako ne stabilizujemo tržište đubriva 2022. godine, 2023. jednostavno neće biti dovoljno hrane“, upozorio je generalni sekretar.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u obraćanju putem video linka obavestio je učesnice sednice o raketnom napadu Rusije na železničku stanicu u ukrajinskom regionu Dnjepropetrovsku. On je pozvao ukrajinske saveznike da "pomognu okončanje ruske agresije", istakavši da je potrebno da Rusija odgovara za svoje postupke i stradanja koja je izazvala.

Ruski ambasador pri UN Vasilij Nebenznja usprotivio se obraćanju ukrajinskog predsednika Zelenskog. Rekao je da se ne protivi učešću ukrajinskog predsednika, već tome što zasedanju ne prisustvuje lično.

Trinaest članica Saveta bezbednosti odlučilo je da Zelenskom bude odobreno da se skupu obrati putem video linka, Rusija je bila protiv, a Kina uzdržana.

Foto: Beta

7.01 - Danas iz ukrajinskih luka isplovljava pet brodova sa hranom

Zajednički koordinacioni centar u Istanbulu odobrio je isplovljavanje pet brodova sa ukupno 85.110 tona hrane iz ukrajinskih luda.

Ovi brodovi isploviće danas, navedeno u saopštenju Koordinacionog centra, prenosi TAS S,

Brod Askanios nosiće 58.510 tona kukuruza i krenuće iz luke Južnji za Nemacku, dok će brod Oris Sofi iz iste luke prenositi 5.900 tona suncokretovog ulja za Tursku.

Brodovi Mohamad Y i Belis isploviće iz Odese za Izrael sa 11.000 tona pšenice odnosno 6.000 tona soje, dok će brod Zelek Star iz Černomorska ploviti do Turske.

Zajednički koordinacioni centar uspostavili su Rusija, Turska, Ukrajina i Ujedinjene nacije sa ciljem da se reši problem izvoza hrane iz ukrajinskih luka.

7.00 - Specijalna operacija, 24. avgust

▪️ Vazdušno-kosmičke snage Rusije preciznim udarom uništile su oko 80 ukrajinskih nacista 72. brigade u rejonu Konstantinovka u DNR, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

▪️ U protekla 24 sata, bez učešća ukrajinske strane, više od 25.300 ljudi evakuisano je u Rusiju iz opasnih regiona Ukrajine i republika Donbasa;

▪️ Ruski demineri neutralisali više od 590 hiljada eksplozivnih objekata u DNR i LNR;

▪️ Sukob u Ukrajini je za SAD i njihove saveznike postao izgovor za ekonomski i informacioni rat protiv Ruske Federacije, rekao je Šojgu;

▪️Usporavanje tempa ofanzive tokom specijalne vojne operacije je svesna odluka, zbog želje da se minimiziraju civilne žrtve, rekao je Šojgu;

▪️ Ukrajinska vojska namerno udara na gusto naseljena stambena područja, saopštila je DNR;

▪️ Ukrajinski militanti planiraju da dignu u vazduh vodovodnu stanicu u DNR i za to okrive ruske trupe, više od 12 hiljada ljudi može ostati bez vode, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane;

▪️ Diplomate iz Velike Britanije putovale su u evropske prestonice da ubede kolege da ne smanjuju pomoć Ukrajini, piše britanski Telegraf;

▪️ Isporuka američkog oružja Ukrajini u okviru novog paketa vojne pomoći vrednog 3 milijarde dolara počeće u narednih nekoliko meseci, rekao je zamenik američkog sekretara za odbranu;

▪️ Zapadne zemlje koje finansiraju Kijev nisu samo saučesnici u ukrajinskim ratnim zločinima, već i njihovi nalogodavci, rekao je šef DNR Pušilin.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Obrad

pre 2 godine

Posle 6 meseci ratovanja gubici Ukrajine su 9000 mrtvih vojnika i 36 000 ranjenih, 3500 nestalih, gubici Ruske federacije su 15 000 mrtvih vojnika i 40 000 ranjenih, 2500 nestalih....... Pogodak u voz sa civilima i stanicu i uveravanje da su ubili "200 ukrajiskih rezervista" ( koji su napustili istu stanicu vozom 40 minuta ranije) liči kao ono kad su amerikanci pogodili naš civilni voz na mostu pa posle se vadili da je prevozio vojsku i opremu ...

sledeća vest

Vesti

TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)
Live TV

Ukrajina će biti dužnik Zapada godinama nakon rata! "Dušebrižnici" daju svoj krš od oružja koji će kasnije višestruko naplatiti! (VIDEO)

Zelenski je rekao da smo sve bliži kraju rata, da smo bliži nego što mislimo. Zapad svesrdno pomaže Ukrajinu, svestan ogromne zarade od ovog sukoba. O ratu u Ukrajini, ali i mogućnostima proširenja sukoba u emisiji "Info jutro" govorili su Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog pokreta i pukovnik prof. dr Velibor Stević.

26.09.2024

13:08

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)
Live TV

U slučaju ubistva Danke Ilić sve je više čudnih okolnosti! Optužnica je podignuta, ali da li ima dovoljno dokaza za osudu? (VIDEO)

Više javno tužilaštvo u Zaječaru podiglo je optužnicu protiv dvojice muškaraca za teško ubistvo devojčice Danke Ilić. Ivana Ilić, majka devojčice, rekla je da veruje da su tužilaštvo i politicija radili svoj posao kako treba. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su naordni poslanik i privatni detektiv Uglješa Grgur i advokat Nemanja Todorović.

26.09.2024

12:35

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)
Live TV

Andreju Vučiću prekipelo, pa presavio tabak! Brat predsednika Srbije podneo tužbu protiv Šolakovih medija! (VIDEO)

U Višem sudu u Beogradu održano je ročište po tužbi brata predsednika Vučića, Andreja Vučića, protiv medija Junajteg grupe u vlasništvu Dragana Šolaka. Povod za tužbu je kolumna na portalu Nove S. U pomenutoj kolumni spomenuto je da je Andrej Vučić "proslavio prvu milijardu", a autorka se poziva na kriminalni klan blizak bivšem predsedniku Crne Gore Milu Đukanoviću. Andrej Vučić rekao je da će, ako presuda bude u njegovu korist, novac koji dobije dati u humanitarne svrhe. Na ovu temu u "Info jutru" govorila je Nevena Đurić, potpredsednica Glavnog odbora SNS-a Nevena Đurić.

26.09.2024

10:21

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)
Live TV

Bajden vređao Slobodana Miloševića, ali i ceo srpski narod! Odlazeći predsednik optužio Srbe za sopstvene zločine! (VIDEO)

Milošević je kriv za rat u Bosni tokom devedesetih godina- rekao je Džozef Bajden, zaboravljajući svoju odgovornost za te iste ratove. Za svoj zločin, Bajden nikada nije odgovarao. U tom obraćanju spomenuo je i rat u Ukrajini ističući da Amerika ne sme da napusti Ukrajinu u ratu sa Rusijom. O porukama koje predsednik Srbije poslao u Njujorku, u emsiji "Info jutro" govorili su narodna poslanica Danijela Vujičić i Bratislav Jugović, član GO SNS.

26.09.2024

09:40

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30