• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BBC

25.08.2022

16:21

Tragedija u Holandiji, beba preminula u centru za azil! Vlasti pokrenule istragu

Vesti

Tragedija u Holandiji, beba preminula u centru za azil! Vlasti pokrenule istragu

Podeli vest

Holandske vlasti istražuju smrt tromesečne bebe u glavnom centru za tražioce azila u severoistočnom selu Ter Apel

Dete je preminulo u sportskoj hali koja se koristi kao sklonište. Ime, pol i nacionalnost deteta nisu javno poznati.

Inspektorat za zdravstvenu zaštitu i pomoć mladima saopštio je da je „nažalost, medicinska pomoć bila uzaludna”. Dodali su da će istražiti sve moguće aspekte koji su mogli da imaju ulogu u smrti bebe. Proveriće da li je detetu blagovremeno pružena medicinska nega, kao i kakva je nega u centru i kakvi su uslovi za život tamo.

Bebina smrt dolazi dok stotine izbeglica spavaju ispred užurbanog zvaničnog prihvatnog centra za tražioce azila, prenosi Bi-Bi-Si.

Zahteve za azil vlasti ne obrađuju dovoljno brzo, a tražioci azila ne mogu se preseliti na drugo mesto. Istovremeno, širom zemlje nedostaju centri za tražioce azila.

Nekoliko holandskih poslanika izrazilo je šok zbog smrti bebe i zahtevaju hitna objašnjenja od upravnika centra u kojem je umrla.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Sara Ćirković šampionka Evrope!
Ostali sportovi

Sara Ćirković šampionka Evrope!

Kakav uspeh za srpski sport! Mlada srpska bokserka Sara Ćirković (19) osvojila je titulu šampiona Evrope, pošto je u finalu šampionata u Beogradu, u kategoriji do 54 kg, ubedljivo savladala Rumunku Lakramioaru Perijok.

27.04.2024

18:22

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija