• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rusija 24

25.08.2022

22:07

NOVI DETALJI UBISTVA DARIJE DUGINE! Koja je tajna iznajmljene garaže, na četiri kilometra od stana žrtve?!

Tanjug/AP

Vesti

NOVI DETALJI UBISTVA DARIJE DUGINE! Koja je tajna iznajmljene garaže, na četiri kilometra od stana žrtve?!

Podeli vest

Istraga bezbednosnih službi oko ubistva Darje Dugin i informacija kako je glavnosoumnjčena Natalija Vovk to izvela isplivavaju na svetlo dana. Nove detalje kako je pripremano ubistvo ćerke geopolitičara Aleksandra Geljeviča Dugina objavila je državna televizija Rusija24

Prema informacijama ovog medija Natalija Vovok koristila je lažni pasoš državljanke Kazahstana na ime Julija Zaiko. Istražitelji su utvrdili da je Natalija Vovk pomenuti pasoš sa lažnim imenom pokazala vlasniku garaže, koju je iznajmila, a inače nalazi se 4 kilometra od stana gde je živela Darja Dugin.

Prezime, ime i datum rođenja su izmišljeni. Samo je slika prava. Kako je ranije saopštio FSB, Vovk je putovala po Moskvi sa kazahstanskim registarskim tablicama, iako je u Rusiju ušla sa donjeckim tablicama. Takođe je postalo poznato da je za mini kuper kupljena lažna polisa OSAGO. Ista Julija Aleksandrovna Zaiko je navedena kao vlasnik stranog automobila.

Foto: Printskrin video

Natalija Vovok

„Sasvim je moguće da bi se ova osoba mogla obratiti uslugama osoba koje istovremeno krivotvore dokumente i, za novčanu nagradu, obezbeđuju izdavanje pasoša državljana Kazahstana, uključujući i bez registracije državljanstva. Imati pasoš građanina Kazahstana, prema organizatorima ove operacije, ovo je smanjilo rizik od privlačenja pažnje specijalnih službi Ruske Federacije i agencija za sprovođenje zakona“, rekao je Aleksandar Beljajev, bivši službenik odeljenja FSB za Moskvu i Moskovsku oblast.

Ko je pomogao ukrajinskom državljaninu da dobije pasoš pitanje je na koje će istražitelji uskoro odgovoriti. Ranije je FSB Rusije saopštio da su teroristički napad organizovale ukrajinske specijalne službe, a Natalija Vovk je postala izvođač.

Takođe saznalo se i da je Natalija Vovok rekla da joj garaža treba hitno i da je kiriju platila mesec dana unapred. Garažni kompleks, koji se nalazi 4 kilometra od stambenog kompleksa već su pregledali ruski istražitelji.

Novinari su saznali da je tu desetine osoba pre ubistva prodavalo, neki iznajmljivali garaže, koje su po nekoliko puta menjale korisnike i kojima ruski istražitelji pokušavaju da uđu u trag.

Foto: Printskrin video

Nejasnoću u celu priču unose komšije koje tvrde da je svoj mini kuper Natalija Vovk uvek parkirala ispred zgrade, a ne u pomenutu garažu koju je navodno iznajmila. Zašto je garaža udaljena 4 kilomtra od stana onda bila potrebna Nataliji Vovk i njenim saradnicima ostaje enigma. Nagađa se možda da je upravo tu napravljena eksplozivna naprava koja je bila postavljena pod automobil Darije Dugin.

Inače u toku je veštačenje ostataka eksplozivne naprave koja je bila podmetnuta pod vozilo Darje Dugin, rekla je Svetlana Petrenko, šef Odseka za odnose sa medijima ruskog istražnog komiteta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam!

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)
EURO 2024

Kosta spasao Ronalda, Portugal je u četvrtfinalu! (FOTO/VIDEO)

Velika drama viđena je u Frankfurtu u duelu osmine finala između Portugala i Slovenije. Nije bilo golova u regularnih 90 minuta, a u finišu prvog produžetka Jan Oblak je odbranio jedanaesterac Kristijanu Ronaldu! Na kraju, Portugalci su bili bolji u penal seriji (3:0), a golman Diogo Kosta izrastao je u apsolutnog junaka!

01.07.2024

23:48

Na današnji dan: Jugoslavija je zavladala Evropom, Hrvati na sebe navukli "prokletstvo"!
Košarka

Na današnji dan: Jugoslavija je zavladala Evropom, Hrvati na sebe navukli "prokletstvo"!

Košarkaška reprezentacija Jugoslavije postala je prvak Evrope na današnji dan 1995. godine, pobedom u finalu nad Litvanijom rezultatom 96:90! Meč u atinskoj dvorani "Marusi" ostao je upamćen po fantastičnoj partiji Aleksandra Đorđevića, zakucavanju Predraga Danilovića preko Arvidasa Sabonisa, kao i po skandaloznom potezu Hrvata na svečanoj ceremoniji dodele medalja!

02.07.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija