• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

26.08.2022

11:12

U BRITANIJI ŠTRAJK! Oko 115.000 poštanskih radnika danas obustavlja rad, traže veće plate!

Vesti

U BRITANIJI ŠTRAJK! Oko 115.000 poštanskih radnika danas obustavlja rad, traže veće plate!

Podeli vest

Oko 115.000 radnika britanske pošte Rojal Mejl stupa danas u štrajk zbog spora sa upravom oko plata

To je prvi od četiri štrajka koje su radnici najavili i za 31. avgust i 8. i 9. septembar, izveštava britanski javni servis Bi-Bi-Si (BBC).

Pisma se neće dostavljati u dane štrajka, a neke pošiljke će kasniti, upozorili su iz Rojal Mejla uz izvinjenje klijentima, napominjući da imaju plan za vanredne situacije kako bi minimizirali poremećaj. Kako se objašnjava, kompanija će u danima štrajka nastojati da isporuči što je moguće više specijalnih pošiljki, a prioritet će dati medicinskim isporukama gde je to moguće.

Sindikat zaposlenih u komunikacijama (CVU), koji zastupa i radnike Rojal Mejla, traži povećanje plata koje približno odražava trenutnu stopu inflacije, odnosno do iznosa koji "pokriva trenutne troškove života".

Uprava Rojal Mejla je tokom tromesečnih pregovora ponudila povećanje "do 5,5 odsto", što su štrajkači odbili.

Stopa inflacije u Ujedinjenom Kraljevstvu dostigla je 40-godišnji maksimum od 10,1 posto i očekuje se da će premašiti 13 procenata kasnije ove godine, navodi BBC.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"
Politika

Malović: Puna podrška projektu "Rio Tinto"

Član predsedništva Srpske Napredne Stranke Branislav Malović kaže da "posle propalog "svelitijumskog sabora" u Loznici na Vidovdan svakome u Srbiji je jasno da apsolutno ne postoji nijedan razlog da se ne krene dalje sa ovim projektom".

02.07.2024

21:08

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija