• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/RT

30.08.2022

12:31

RUSI BEZ MILOSTI RAZBILI UKRAJINSKU OFANZIVU U PRAVCU NIKOLAJEV - KRIVI ROG! Upravo se oglasilo Ministarstvo odbrane RF! Krenuli su po direktnom uputstvu Zelenskog, a onda... 1.200 vojnika izgubilo život!

Tanjug/AP

Vesti

RUSI BEZ MILOSTI RAZBILI UKRAJINSKU OFANZIVU U PRAVCU NIKOLAJEV - KRIVI ROG! Upravo se oglasilo Ministarstvo odbrane RF! Krenuli su po direktnom uputstvu Zelenskog, a onda... 1.200 vojnika izgubilo život!

Podeli vest

Ukrajinske trupe pretrpele su ogromne gubitke kao rezultat poraza u ofanzivi koja je pokrenuta po ličnom uputstvu predsednika Volodimira Zelenskog, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane

Ruske snage su za dan uništile više od 1.200 ukrajinskih vojnika, navodi se u saopštenju.

Oružane snage Ukrajine pokušale su napad na pravcu Nikolajev - Krivi Rog. 

„Efektivnim dejstvima ruskih trupa uništeno je 48 tenkova, 46 borbenih vozila pešadije, 37 drugih borbenih oklopnih vozila, osam pikapova sa teškim mitraljezima i više od 1.200 ukrajinskih vojnika za jedan dan“, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane. 

Ministarstvo odbrane je 29. avgusta uveče saopštilo da su Oružane snage Ukrajine, po direktnom uputstvu Zelenskog, pokušale da pokrenu ofanzivu u Nikolajevskoj i Hersonskoj oblasti.

Kao rezultat aktivne odbrane grupe ruskih trupa, ukrajinske jedinice su pretrpele velike gubitke. Tada je saopšteno da su gubici Oružanih snaga Ukrajine u ljudstvu iznosili više od 560 vojnika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dera

pre 1 godinu

Ma nema problema , ginite , rat je , ništa to nije strašno , sad će da stigne pomoć ,............................A i tu je zelembać , upravo planira kontra ofanzivu duž celog fronta,...............ja budale !

Milan

pre 1 godinu

Generalisimus najavljuje ofanzivu danima. I to kojim pravcem. Ništa iznenađenje. I onda ih Rusi sačekaju i samelju. Nemci su u WW2 bar iznenadili saveznije u kontri, u Ardenima, i naneli velike gubitke Patonovoj Trećoj armiji, pa ipak izgubili, a Komičar? Šta je postigao? Po meni, sve obrnuto. Tako je to kada državu vode amateri. Nisu to daske koje život znače.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija